THE LAST OF US

PS3

Overlevelse er stress, og Naughty Dog tar ressursmangel på alvor i denne postapokalyptiske og historiedrevne reisen. «The Last of Us» er en fortelling om selvoppofrelse i et Amerika som knapt er til å kjenne igjen etter et mystisk virusutbrudd. Definitivt årets beste gameplay i sjangeren, og godt mulig den beste historien i tillegg.

GRAND THEFT AUTO V

Xbox 360 / PS3

Man kommer ikke utenom denne blockbusteren fra Rockstar når man ramser opp årets beste. «Grand Theft Auto V» gir deg frihet i bøtter og spann i en syrlig paroditolkning av Los Angeles og omegn. Du kan gjøre byen til din egen, og forsøke å finne ut hva det egentlig vil si å være mann i den tredelte historien. Eller du kan bare kjøre over en haug med mennesker og bli etterlyst – valget er ditt.

BIOSHOCK INFINITE

Xbox 360 / PS3 / PC

Krampaktig blide religionsfanatikere synger barber shop i banjoens tid. Sjelden har våpen vært mer etterlengtet. Du får dem, men dette er egentlig best når ingenting skjer. Strålende stemningsrapport fra fiktivt USA i 1912. Et syvmilssteg for historiefortelling i spill.

DOTA2

PC

Oppfølgeren til historiens definitive MOBA-konge leverer varene. Denne gangen er Valve bak spakene, og makter å utvikle et spill som er teknisk bunnsolid og med nok variasjon til å holde deg hekta i årevis. I tillegg er det helt gratis, fordi – ja, hvorfor ikke, egentlig?

NI NO KUNI

PS3

Hva skjer når Studio Gibli («Ponyo», «Min nabo Totoro») slår seg sammen med Level-5 («Dragon Quest», «Professor Layton») for å lage et spill? Jo, den mest rørende og hjertvarme spillopplevelsen i manns minne. Også den vakreste. Enestående.

THE LEGEND OF ZELDA:

A LINK BETWEEN WORLDS

3DS

Hvem hadde vel trodd at Nintendo skulle overgå seg selv med dette håndholdte Zelda-eventyret? Ikke oss. Men det har de sannelig gjort med «A Link Between Worlds». Uten konkurranse det beste 3DS-spillet noensinne, og det beste Zelda-spillet siden «The Wind Waker» fra 2002.

DIABLO III

PS3 / Xbox 360

«Diablo III» var et godt spill på pc og Mac. På konsoll ble det plutselig mesterlig. Og grunnen til det? Borte vekk med det irriterende auksjonshuset og «always online»-kravet. Det beste action-rollespillet siden «Diablo II»? Det kan du banne på.

BATTLEFIELD 4

PC / Xbox 360 / Xbox One / PS3 / PS4

Når «Battlefield 4» faktisk virker, er det kongen på skyte-haugen. Dessverre sliter spillet fortsatt med store tekniske problemer, men vi klarer ikke å se bort fra det faktum at når alt virker som det skal, byr «Battlefield 4» på en av de beste multiplayer-opplevelsene du kan finne.

ANIMAL CROSSING: NEW LEAF

3DS

Planlegg din egen by i lommeformat. Grav frem fossiler, dra til Syden, dyrk sjeldne blomster, bygg Tokyo Tower og husk endelig å besøke oss online. Byen vår heter «Trollheim»; ikke den vakreste, men definitivt den rareste. 100 prosent moro.

SUPER MARIO 3D WORLD

Nintendo Wii U

Denne rakk vi ikke engang å anmelde før den fikk plass på listen. Det beste Mario-spillet siden «Super Mario Galaxy». Nintendo perfeksjonerer og innoverer den lille rørleggeren som aldri før og resultatet er aldri mindre enn enestående.