Jeg elsker PS Vita. Maskinen er kanskje det aller mest imponerende stykke teknologi jeg noensinne har hatt. Bedre enn både Ipad, Iphone og all verdens Android-dingser. Men jeg hater også PS Vita. Hater at du som leser dette sannsynligvis ikke eier en slik, eller i verste fall ikke engang vet hva det er.

PS Vita er altså oppfølgeren til PSP, Sonys håndholdte spillkonsoll og den eneste konkurrenten til Nintendo 3DS. PS Vita har alt: Berøringssensitiv skjerm, fabelaktig grafikk, strålende design, den ligger perfekt i hånden og spillmessig klarer den det aller meste og enda mer til. Men så var det dette med spillene da. PS Vita har per i dag, godt over halvannet år etter lanseringen, ikke et eneste spill som er godt nok til at det forsvarer prisen på maskinen.

«Soul Sacrifice» er nok et halvhjertet forsøk på å lage et «must-have»-spill til Vita. Halvhjertet fordi det dreier seg enda en gang om en slags «Monster Hunter»-klone som hverken europeiske eller amerikanske spillere vil ha.

Jeg hadde rimelig store forhåpninger til «Soul Sacrifice», men når resultatet spiller som en lite inspirert blanding av nevnte monsterjeger og slåssespillet «Soul Calibur», ja da er tålmodigheten min i ferd med å forsvinne. PS Vita trenger desperat en håndfull virkelig gode spill, men etter så lang tid så ser det ut som om toget er i ferd med å kjøre fra Sonys teknologiske mesterstykke. Synd og skam.