Bakgrunnen for Solbergs besøk til studenthuset 10. september er en ny satsing på politiske møter. Foruten om samfunnsspørsmål skal Høyre-politikeren snakke om egen studietid.

- Vi ønsker å relansere Studentersamfundet som en politisk arena og slik skape et større tilbud for debatt. Studentene kan bli kjent med statsministeren vår. Det er viktig for studenthuset å gjøre studenter til samfunnsborgere, at de blir engasjerte og ser hva som foregår rundt seg. Studenter lærer at man skal tenke kritisk og da bør vi senke terskelen for å komme med ideer, sier studenthusets leder, Gabriel Qvigstad.

Han forteller at i tillegg til de tradisjonelle «Samfundsmøtene» om lørdagene, skal de hver onsdag ha et mindre debattmøte med mer lokale og spontane temaer. Andre temaer for høstens «Samfundsmøter» er dagens situasjon i Europa, Norge som krigsnasjon – og Nintendo og Pokémon.

Fra Klovner i Kamp til Trondheimssolistene

Blant artistene på plakaten denne høsten, finner vi svartmetallbandet Mayhem, Moddi med Trondheimssolistene og Jaga Jazzist. Rapperne i Klovner i Kamp har allerede solgt ut husets største konsertscene, Storsalen, som de gjester i oktober.

«Jaga Jazzist har mange av Norges beste musikere samlet i et stort jazz/rock/elektronika-ensemble. Personlig tror jeg det blir høstens kuleste konsert», skriver presseansvarlig Sigurd Strømsem i Lørdagskomiteen ved Studentersamfundet om konserten i Storsalen 24. september. Også Hellbillies, Bob Hund og Bernhoft skal gjeste Storsalen.

Storsalen i Studentersamfundet har pusset opp akustikken. Les mer her.

Pratearrangementene utsolgte

På de mindre scenene står blant annet rapperen Kaveh, popelektronika-artisten Bendik og indie-pop-punkerne Sløtface. Det ser likevel ut til at det er pratearrangementer heller enn konserter som slår best an hos studentene. «Radioresepsjonens postkasse, postkasse, postkasse»-arrangementet i Storsalen solgte ut 600 billetter på under to minutter. Etter trykk fra ivrige tilhengere satte Studentersamfundet opp en ekstraforestilling, også den utsolgt. Det er også Trond-Viggo Torgersen og Tore Sagens «Hvorfor det?»-forestilling om livets små og store spørsmål har solgt ut Storsalen.

Følg Adresseavisen på Facebook, Instagram og Twitter.

Det er Trond-Viggo Torgersen, Radioresepsjonen og Klovner i Kamp som har klart å selge ut Storsalen i Studentersamfundet denne høsten. Foto: Morten Antonsen