Trommeslager Kenneth Kapstad slutter i Motorpsycho, etter nesten ti år som medlem i bandet.

Dette skriver bandet selv på sine nettsider mandag morgen.

Kenneth Kapstad fra Løkken ble medlem av bandet i 2007, da hadde nederlandske Jacco van Rooij en kort periode vikariert for Håkon Gebhard som sluttet i 2005.

Kapstad har spilt på ti Motorpscyho-utgivelser og utallige konserter, og bidratt til at de siste årene har vært blant bandets mest aktive.

Ingen erstatter ennå

Bandet skriver videre at de ikke har en erstatter klar på stående fot.

- Vi er ferdige med det vi skulle gjøre sammen og slutter leken før noe blir feil, skriver Bent Sæther i en sms til Adresseavisen.

- Alt er streit og det er ikke noe drama noe sted, men vi må bruke litt tid på å finne ut av ting med tanke på tiden framover.

Teaterprøver uten trommis

Etter planen skal bandet være teatermusikere i høst, i Carl Frode Tillers nye stykke «Begynnelser», som har premiere på Trøndelag Teater i september.

- Teaterprøvene er i gang og det kommer til å funke uansett. Skummelt og forfriskende og trist og sunt samtidig, skriver Sæther, og avslutter med «que sera sera» (det som skjer, det skjer).

Kenneth Kapstad og Bent Sæther spilte tidligere sammen også i et annet trøndersk band, Spidergawd, men Sæther sluttet der ved nyttår. Etter det Adresseavisen kjenner til, fortsetter Kapstad som Spidergawd-trommis.

Kenneth Kapstad har ikke ønsket å kommentere saken.

- Vi er takknemlige

«Vi er takknemlige for tiden vi har tilbragt sammen. Vi har laget mer enn ti album, skrevet og spilt, ikke bare rockoperaer og kirkekonserter, men festivaler og konserter fra Chong Ching til  Chicago og utfordret oss selv maksimalt på alle mulige måter hele veien. Det har vært en fantastisk tur og en sann fornøyelse å være en del av denne besetningen», skriver Bent Sæther og Hans Magnus Ryan på bandets nettsider i dag.