BUL teaterlag setter i år opp Egners store klassiker som sommerforestilling. I tre uker til ende er tårnet på Munkholmen forvandlet til en skog. Og i den bor alle dyrene fra Hakkebakkeskogen. Nesten 50 år etter at boka kom ut, fenger fortellingen fortsatt. Fredag har forestillingen premiere, og for første gang spilles den på trøndersk.

Små sufflører

- «Dyrene i Hakkebakkeskogen» er ekstra artig å sette opp fordi ungene kjenner teksten så godt. En av de minste kan hele boken utenat og arresterer oss med en gang vi gjør noe feil, røper Marit Eriksen, produksjonsleder for oppsetningen.

Hun forteller at Torbjørn Egner var svært bevisst på hvordan stykket skulle settes opp. Hans anvisninger følges opp av familien hans. Men Eriksen tror ikke noen kan vurdere deres versjon av klassikeren strengere enn de små kontrollørene hun har i ensemblet.

- Det har nesten vært vanskelig å få noen av ungene til å snakke trøndersk på scenen. De kjenner den egnerske måten å snakke på så godt at de ikke helt klarer å bryte med den, smiler hun.

God hjelp

Produksjonslederen har hatt mange sene kvelder de siste ukene. Det tar tid å få alt klart. Kostymene har teaterlaget fått låne fra Trøndelag Teater, men kulissene har laget ordnet selv.

- Foreldregruppa har vært helt fantastisk i år. De har stilt opp. Saget, hamret, malt og klistret plakater. Uten dem hadde vi ikke fått dette til, sier hun.

Barna som spiller er mellom sju og tretten år. I tillegg er det en del voksne med, men ingen av skuespillerne får betalt for innsatsen. Inntektene brukes til å drive BUL teaterlag videre.

Å sette opp forestillingen på Munkholmen, byr på mange ekstra utfordringer. Hver gang en omvisning begynner, må skuespillerne avbryte prøvene og gå ut. Men når forestillingene starter garanterer hun at de får tårnet for seg selv. Og Munkholmbåten stiller opp med ekstra avganger for å bringe publikum trygt i land.

Søvndyssende musevise. Reven i Ingvild K. Sørensens skikkelse, jakter på middagsmat, men Børge Klatremus Bruteig er for lur og spiller i stedet en liten vise.