Musikalen «Jungelboken» markerer 30-årsjubileumet for teaterlagets sommerteater, men akkurat dét er ikke hovedfokus, ifølge skuespiller og pr-ansvarlig Frode Jørum.

–Det er ikke Bul sin stil å skulle feire med fyrverkeri og konfetti. I stedet markerer vi med å vise en musikal av høy kvalitet, sier han.

–Dypt stykke

Stykket er dramatisert av Arne Lindtner Næss og Wayne McKnight, med musikk av Svein Gundersen. Regissør Elin Stangnes har skrevet om noe av teksten til Lindtner Næss slik at den er tilpasset teaterlaget. Hun forteller at stykket er beregnet på alle aldersgrupper, og at man kan finne flere lag av mening i det.

–Personlig synes jeg det er et dypt stykke. Det at Mowgli er et utskudd i den verdenen han vokser opp, kan godt overføres til menneskesamfunnet. Det handler om hvem som er innenfor og hvem som er utenfor, forklarer regissøren.

En annen grunn til at teateret i år har valgt å sette opp «Jungelboken», er at stykket har flere typiske, eventyraktige element ved seg.

–Vi har for eksempel å gjøre med en ond tiger, en snill gutt og en leken bamse, sier Stangnes.

Første store rolle

Hovedpersonen selv, Mowgli, spilles av Jakob Rørtveit (12). Han har vært med i teaterlaget siden han var ni år og har spilt i sommerteateret tre ganger tidligere.

–Før har jeg hatt statistroller, så jeg er ganske nervøs, sier han. Han har måttet øve mye på å huske alle replikkene sine, men forteller at de sitter nå.

–Det artigste med å få spille «Jungelboken» er alle de fine sangene, de morsomme scenene og kostymene, mener Rørtveit, som ikke er i tvil om at det er skuespiller som blir karrierevalget.

Viktig forestilling

Det er mye humor i denne forestillingen, og Jørum forteller at teaterlaget er opptatt av det sosiale og det å ha det artig sammen.

–Samtidig jobber vi dønn seriøst. Ut fra de ressursene vi har, er det ikke mye som er amatørmessig her, sier han. Sommerteateret har mye å si for Buls teaterlag, både omfangs- og omdømmemessig, men også økonomisk.

–Sommerteateret er den viktigste oppsetningen til teaterlaget, det er det ingen tvil om, sier Jørum, og legger til:

–Ja, jeg vil si det er den viktigste oppsetningen for byen Trondheim, så kjepphøy tør jeg å være!

Premiere i dag 06. juni og spilles til og med 27. juni

Mowgli (Jakob Rørtveit) får erfare at jungelen ikke lenger er et trygt sted å være. Her blir han forsøkt spist av Kaa (Silje Botten). Foto: Eline Bjerkan