Sørdals film er en av sju filmer som er nominert i kategorien utenlandsk film under årets Student Academy Awards i Los Angeles, populært kalt student-Oscar.

- Det er veldig artig å få bekreftet at noen setter pris på arbeidet jeg gjør. Jeg har ikke sett de andre filmene, men jeg regner med at nivået er høyt, sier Sørdal, som har studert film i London. Hvilken rolle nominasjonen spiller for Sørdals fremtidige filmkarriere, synes han er vanskelig å spekulere i.

- Jeg vet ikke, men jeg håper jo at andre flinke filmfolk legger merke til arbeidet mitt. Kanskje det kan gi noen fremtidige jobber. Jeg håper at noen tar kontakt.

Tidligere BAFTA-nominert

Det er ikke første gang Sørdal blir lagt merke til, for tidligere har filmfotografen vært nominert for beste kortfilm i The British Academy of Film and Television Arts (BAFTA). Det var for filmen «Slap».

Les også: Trøndersk filmfotograf på rød løper

- Nick Rowland var regissør på «Slap», han har også regissert «Group B». Vi gikk på samme skole og kjenner hverandre godt, forteller Sørdal.

Sett over 360 000 ganger

«Group B» handler om rallyføreren Shane Hunter som gjør et comeback etter at han har hatt et langt og trøblete avbrekk fra motorsporten.

- Filmen er på en måte unik; det er den aller første fiktive rallyfilmen som er laget. Fra før har vi flere filmer om bilkjøring, for eksempel Formel 1. «Group B» er satt til 80-tallet da rally var på sitt mest populære, sier Sørdal. Han tror dette er en film som mange rallyfans har ventet på.

- Traileren for filmen har blitt sett 280 000 ganger på Vimeo og over 80 000 ganger på You Tube. Det er bra for en studentfilm. Jeg synes filmen har en interessant heltehistorie, som særlig faller i god jord i USA. I tillegg hjelper det jo at vi har med flere kjente skuespillere, forteller Sørdal.

Skuespiller fra «Game of Thrones»

Et fjes mange vil kjenne igjen i filmen, er skuespiller Richard Madden, som spilte Robb Stark i HBO-serien Game of Thrones. Han har rollen som Shane i «Group B». En annen kjent skuespiller er Michael Smiley, som blant annet spilte i spillefilmen «Parfymen».

- I tillegg har vi med en stuntmann som faktisk har vunnet rally-VM flere ganger, sier Sørdal. Hvordan vinnersjansene ser ut for Sørdal og resten av filmskaperne, har han ikke noen formening om.

- Det kan man vel like godt spørre Snåsamannen om. Men jeg tror filmen vår skiller seg ut. Den har fått en «hype» rundt seg, sier Sørdal.