Denne filmen ble utsatt og omklippet etter kinomassakren i Colorado i fjor sommer. En skytescene fra en kino i Los Angeles som var med i en tidlig trailer for filmen, er ikke med lenger. Den savnes ikke i en film tettpakket med stilisert vold og rå gangsterkrig.

Sean Penn ser ut som ondskapen selv som gangsterkongen Mickey Cohen, i ferd med å skaffe seg kontroll over Los Angeles etter 2. verdenskrig. Nick Nolte er politisjefen som ber en krigsveteran spilt av Josh Brolin samle en hemmelig spesialenhet til kamp mot mafiaen med alle midler.

I hopen av klassiske krimbøker og filmer fra Los Angeles fra denne epoken faller «Gangster Squad» gjennom. Det er synd, fordi den har både skuespillere, historie og stilbevissthet til en langt bedre film.

Regissør Ruben Fleischer imponerte med tegneserievold og stilisert lek med filmklisjeer i «Zombieland» (2009). Lignende metode kler ikke en historie som prøver å smykke seg med autentisitet, men ender som overfladisk gangsterwestern uten evne til å gjøre noen av personene interessante.

Mye stil og vold, lite gnist og drama. Selv Ryan Gosling og Emma Stone som hadde så bra kjemi i «Crazy, Stupid, Love» går på romantisk tomgang. Maska til Penn er bedre enn filmen. Sammenlignet med en moderne klassiker i sjangeren som «L. A. Confidential» (1997) er dette grei B-film med A-folk.

Sean Penn spiller den legendariske jødiske gangsterkongen Mickey Cohen i «Gangster Squad» Foto: FILMWEB