Jonas Fjeld og Ole Paus har gjort det, det samme har ÅgeAleksandersen og Gunnar Pedersen. Nå er det Reidar Larsen og Terje Tysland somtrer inn i duoformatet. Med sine særegne hatter og lange hår er det nesten littmerkelig at de ikke har turnert sammen på norske scener før. Bluespianisten ogtrønderrockeren har jammet seg gjennom utallige timer i mange år på GranCanaria, men det er først denne vinteren de har tatt spillingen til hjemlandet.

Selv om duonavnet ikke helt var på plass ennå, til tross forReidar Larsens forslag om To gamle gubber og To råtne epler, var konseptetvelkjent der de spilte sammen til hverandres låter. Larsen åpnet med sinomskriving av Mikael Wiehes låt «Kom inn te oss», Tysland fulgte opp med «Sendmæ en øl», og med det var festen utvilsomt i gang på Byscenen fredag kveld.

Herrene har turnert i 40 år hver for seg, og har båderikelig erfaring og en enorm katalog som de presenterte villig fra. Boogiewoogie ble etterfulgt av visesang, rock og blues i et herlig sammensurium.Larsen og Tysland fungerer godt sammen på scenen, både musikalsk og mellomlåtene, der Larsen serverte tørre vitser, mens Tysland henvendte seg tilpublikum. Og det var utvilsomt Tysland trondheimspublikummet var kommet for åse. Hans ønske om allsang ble innfridd opptil flere ganger på «Gutta på by'n»,«Bøgda mi», «Liddeli' gla» og «Heile livet». Larsen brakte på sin side NewOrléans og Louisiana inn på Byscenen.

Til min og mange andres fortvilelse ble de roligste låteneog mellompraten ofte overdøvet av folk som ikke forstår at en konsert ikke ersynonymt med pøbb, men den erfarne duoen tok støyen med fatning og spilte iover to timer.

Til tross for godt samspill kunne de ha utfordret seg selvog hverandre mer, og kanskje møttes et sted på halvveien til trønderblues ellerrogalandsrock. Høydepunktet var da Larsen og Tysland helt til slutt framførte RayCharles og Willie Nelsons store hit «Seven Spanish Angels» sammen og med storinnlevelse. For en avslutning. Mer samsang neste gang!

Terje Tysland og Reidar Larsen opptrådte på Byscenen fredag kveld. Foto: Morten Antonsen