- Dette er veldig gøy. Kristoffer Rustung er en type som har råskapen i seg og som lever livet til det fulle. En både tøff og myk kar, men som likevel har æren i behold. Det er en karakter jeg kan relatere meg til, forteller en entusiastisk Rein Alexander.

-En ære

Operaen om Olav Engelbrektsson på Steinvikholmen spilles i år for tjuende gang, og er den norske operaen som er fremført flest ganger. 41-åringen gleder seg til å gå inn i den historiske tradisjonen.

- Jeg har alltid vært historisk interessert, og spesielt i religionshistorie, og der er dette en av de virkelige store historiene, sier sangeren, som mener det er en ære å få dele scene med kapasiteter som Randi Stene og Trond Halstein Moe.

- De er to store bautaer som jeg har sett opp til lenge. Jeg ble også imponert av musikken, den er både vanskelig nok og melodisk myk nok, samtidig som den spiller på et stort register, sier han.

Energimøte mellom proffer og amatører

Rein Alexander gleder seg også til å oppleve den energien som han mener oppstår når amatører og profesjonelle aktører møtes.

- Musikk handler om energi, og når vi som har dedikert et liv til musikken møter en skokk med folk som også har den i seg, da oppstår det en slik kraft at den smitter over på publikum. Og når man i tillegg har en så god historie, bra musikk og flotte omgivelser. Da blir det bra.

-Viktig med folkelig appell

Operajef Randi Spets er veldig glad for å kunne presentere Rein Alexander på dagens pressekonferanse.Etter at han vant folkets hjerter i NRK-programmet «Stjernekamp» er han mer aktuell enn noensinne.

- Det betyr mye for oss å få med en sanger med så stor folkelig appell og høy kvalitet på det han gjør. Og i tillegg er han en veldig sympatisk kar. Det har vært et mål for oss å folkeliggjøre opera, og da må vi satse bredt, sier Spets.

Det er ennå ikke kjent hvem som skal spille Lucie i årets opera som har premiere 8. august.