Lørdag bør du bruke dagen godt. Over hele byen kan du finne gratis konserter i det som er ment å være en gedigen musikkfest.

Fransk tradisjon

– Det begynte i Paris på åttitallet med at musikerne kom ut på hvert et gatehjørne og ga sine konserter gratis til folket, sier Marius Bang Schanche Pettersen.

Oslo er den norske byen som er nærmest å ta etter franskmennene. Nå forsøker musiker Pettersen for femte år på rad å ta festen til Trondheim.

– Få ut finger'n!

– Mange ønsker at det skal skje mer på musikkfronten i Trondheim. Jeg opplever samtidig at de samme ikke stiller opp når de kunne hatt sjansen til å lage skikkelig fest, sier Pettersen. Han oppfordrer også uteplasser og festivaler til å merke seg dagen.–Målet mitt er å lage en musikkfest hvor alle aktører samler og markedsfører seg, sier arrangøren, som ser fram til at flere oppdager hvilket potensiale som ligger i en slik dag.

– Vi har blant mye annet laget en spennende mangfoldsscene i Tordenskjoldsparken. Håpet er at dette er starten på noe som vil dra seg skikkelig til og med årene bli en spennende arena med boder, liv og musikk fra alle verdenshjørner, sier den ivrige idealisten som har timer med gratis arbeid bak seg for å gi Trondheim en durabelig musikkfest. Så kan han håpe at næringsliv og artister gjør jobben hakket lettere neste år.

–Dette arrangementet har all grunn til å vokse seg stort, sier Pettersen.

Musikkfest 2010 går av stabelen lørdag. Fra formiddag til sent på kveld spilles musikk i alle sjangre fra en rekke utendørs og innendørs scener i byen.

En av mange: Det lovende bandet Your Headlights Are On spiller to konserter under Musikkfest 2010, først i Ravnkloa kl. 15.30, deretter på Rockheims nye scene kl. 20.