Konflikten mellom Levanger Vel og Hellbillies oppsto etter en konsert på en martna i 2015, og Hellbillies krever over 860 000 kroner fra velforeningen. 6. januar møtes partene i Oslo tingrett.

- Større publikum enn avtalt

Bandet har tidligere ikke ønsket å kommentere saken, men i en e-post til Adresseavisen skriver bandets manager, Simen Idsøe Eidsvåg, følgende:

«Kontrakten fastslo et fast honorar i bunn, med utgangspunkt i arrangørens oppgitte kapasitet på 1500 publikummere og like mange solgte billetter a 350 kroner. Alle billettinntekter utover dette skulle ifølge standardkontrakten i sin helhet tilfalle bandet. Etter konsertslutt oppga Levanger Vel til lokalavisen Innherred og på sin egen Facebook-side at 3967 publikummere hadde løst billett. At Levanger Vel nå antyder at de risikerer konkurs etter å ha solgt billetter for rundt 850 000 kroner mer enn de selv anslo ved kontraktsinngåelse, framstår som underlig.»

- Dårlig kontroll

Ifølge manager Idsøe Eidsvåg har Levanger Vel siden tvistesaken oppsto gått tilbake på publikumstallet de først gikk ut med offentlig.

- I ettertid har de operert med publikumstall som har variert fra 1681 til 2442 solgte billetter. Dette vitner om svært dårlig kontroll, skriver han.

Ønsker dialog

Bandet skal ha gitt velforeningen et tilbud om forlik på 200.000 kroner.

- Det valgte dessverre Levanger Vel å avvise. Levanger Vel har aldri tilbudt oss et forlik på 100.000 kroner. Gjennom 25 år og over 1700 konserter har vi aldri tidligere gått til sak mot en arrangør for kontraktsbrudd. Vi er fortsatt svært innstilt på forlik, og ønsker Levanger Vel velkommen til ny dialog, står det i e-posten.

– Velforeningen mener de kan dokumentere at Hellbillies ikke skulle ha betalt etter hvor mange som besøkte konserten. Vi har forsøkt å inngå forlik med Hellbillies, men har ikke blitt enige, sier velforeningens advokat, Rolf Christensen, til NRK .

Følg Adresseavisen på Facebook, Instagram og Twitter.

foto
Rockere fra Hallingdal: Hellbillies ble startet i 1990, har gitt ut en rekke plater og vunnet tre Spellemannspriser. Foto: NTB Scanpix/Heiko Junge