Det er Wiseth og kona Lise Andersen Wiseth som skal eie og drive det nye bokforlaget.

- Dette er et forlag som skal gi ut bøker som bygger stolthet, identitet og kunnskap om Trøndelag. Det er det som er hovedmålet vårt. På hver eneste bok vi gir ut vil det stå «kortreist bok, laget i Trøndelag». Alt av produksjon og trykking vil foregå her, sier Marvin Wiseth.

Glad i å lese? Her finner du alle våre bokanmeldelser

Egen distribusjon

Forlaget vil ikke inngå avtaler med noen av de store distribusjonsaktørene i bokbransjen, men heller stå for dette arbeidet selv.

- Vi kommer til å levere til de fleste Norli-bokhandlerne i lokalområdet, og sikkert og noen andre også. I tillegg vil vi selge bøker via hjemmesiden vår, sier han.

- Hvordan blir det å bli kollega med kona?

- Det tror jeg kommer til å bli veldig hyggelig. Hun tar seg av økonomien og IT og planlegging og … hun overgår meg i det meste, egentlig. Men det er jeg som er den beste selgeren! Vi utfyller hverandre veldig godt, syns jeg, sier Wiseth.

Kona Lise ler av mannens beskrivelse, og tror de har funnet en god arbeidsfordeling.

- Jeg tar meg av det meste av praktisk art. Han har et større nettverk enn meg, så det er logisk at det er han som tar seg av salget. Sammen er vi rett og slett et bra team, sier hun.

Ikke heltidsjobb

Andersen Wiseth jobber fulltid som avdelingsleder ved Kirkelig fellesråd i Trondheim, og vil fortsette med det.

- Forlaget kommer til å være noe som jeg holder på med på kveldstid og i helgene, sier hun.

Heller ikke gammelordføreren vil jobbe på heltid med forlaget.

- Jeg har et enkeltmannsforetak der jeg leier ut meg selv som konferansier og foredragsholder. Det syns jeg er utrolig artig, så jeg kommer til å fortsette med det, forteller han.

Vil ikke bli pensjonist

I det nyetablerte selskapet er Lise styreleder og Marvin daglig leder.

- Så det blir jeg som rapporterer til henne, også på jobb, humrer han.

- Du blir 67 år til neste år, det høres ikke ut som du tenker å bli pensjonist på heltid?

- Nei, Gud forby! Jeg kommer aldri til å pensjonere meg frivillig. Det må i så fall være fordi jeg blir veldig syk, eller erklært utilregnelig. Jeg våkner med et begeistret hyl hver eneste morgen.

Første bok ute

Det nye forlaget har allerede rukket å gi ut sin første bok. Den er skrevet at de tidligere Adressa-journalistene Hermann Hansen og Karl H. Brox, og heter Nidelva.

- Vi har vært kjempeheldige som har fått med dem på laget. De har til sammen bidratt til 70–80 bøker, så de er virkelig ikke noviser på dette. Boka de har skrevet om Nidelva er som skapt for forlagets visjon, sier Marvin Wiseth.

- Og nå håper dere at den skal ligge under mange juletrær?

- Ja, eller at det er noen som får den i farsdagsgave på søndagen. Vi har kjempeambisjoner med den boka. Vi har trykket opp et førsteopplag på 2500 eksemplarer, det er mye for en slik lokal bok, sier han.