Med capsen bak frem og hodetelefonene rundt nakken står han på sitt platå og gliser mens musikken kjøres på bånd, veivende med sine signaturbevegelser. Image is everything, liksom.

Skal ryktene om en mer live-spillende Kygo vise seg å være falske?

Dessverre skal svaret vise seg å være ja.

Lysriggen er imidlertid forseggjort, og pyroen varmer godt oppover mot Festningsmurene en kjølig fredag kveld. I det hele tatt er Kygos show blitt noe av internasjonalt format. Det er polert, megasvært og tidvis ganske så heftig. På avstand ser det kult ut, men tar vi showet i nærmere øyesyn snakker vi om en tropisk nektar uten mye innhold.

Skriker etter overraskelser

Det er ikke mange dager siden Kygo spilte i Bergen. Der han i sin hjemby hadde med flere vokalister (Astrid S) i et forsøk på å skille seg fra den gjengse DJ-konsert får Trondheim en slags Kygo light. Settet formelig skriker etter overraskelser når vi nærmer oss en time på klokka. Det meste av materialet fyres av uten at Kygo vrir veldig mye på knottene.

«Er det noe liv, Trondheim?» Publikum foran scenen verner om sin mann på platået og svarer etter beste evne. Rundt meg litt lengre bak er det imidlertid rene vorspielstemningen, hvor man er mer opptatt av skåling og skråling og ikke bryr seg stort om det som foregår på lysrigget annet enn at fungerer som bakgrunnsstøy for den gode samtalen.

Drar ut for lenge

For det kanskje største problemet med fredagens headliner er at det drar ut minst en halvtime for lenge. Låter som «Sweet Dreams» og Post Malones «Jackie Chan» har ingenting å gjøre her og fremstår bare bemerkelsesverdig billig. Selena Gomez og «It Ain’t Me» blir også en tilbudsversjon der den drukner i mengden uinteressante låter.

Ironisk nok er det først med ekstranummeret at vi kommer under huden på bergenseren. Kygo, nå plassert bak flygelet, gjør en delvis akustisk versjon av «Firestone» hvor Justin Jesso gjør sin andre opptreden for kvelden. Festningens første kveld avsluttes med en voldsom salutt for å markere at vi her har bevitnet kongen av tropisk house.

Da er det bare litt synd at det var rimelig iskaldt bak pyroen.

Anmeldt av Alexander Øverås Karlsen

Voldsomme effekter under Kygo-konserten. Foto: Håvard Haugseth Jensen