Svært mange trønderrock-fans har skrevet til adressa.no etter at vi denne uka arrangerte trønderrock-konkurranse i anledning Trondheim Play.

Mange har sterke historier om hvordan musikken til enkelte av bandene har hjulpet dem gjennom vanskelige perioder i livet.

Nå har vi avsluttet konkurransen og trukket fem heldige vinnere.

Flasket opp på Stage Dolls

Blant dem er Maria Ratdal fra Frosta. Ratdal skriver at hun så bandet ofte på 1980- og 1990-tallet, og at Stage Dolls alltid var et høydepunkt på Ørlandsdagene.

- Jeg har ikke telling på hvor mange ganger jeg har sett dem. Min avdøde ektemann og jeg besøkte dem flere ganger på bakrommet, skriver hun.

Da Ratdal og ektemannen fikk en sønn i 1994, fikk han selvfølgelig navnet Torstein.

- Han er flasket opp på Stage Dolls, og har alltid visst at han er oppkalt etter Flakne, skriver Ratdal.

Nå er sønnen blitt 20 år og skal selvfølgelig bli med på konserten lørdag - og for å møte «Norges beste rockeband» bak scenen etterpå.

Vil møte kongene

En annen heldig vinner er Ina Kristin Aas Sandvoll som er bosatt nord i Gudbrandsdalen. Hun har vært TNT-fan siden hun var fire år og fant mammas «Knights of the new thunder»-kassett.

- Jeg har sett TNT to ganger hittil i år, men dessverre gikk konsert nummer tre og fire i vasken, skriver Aas Sandvoll, som samler på bilder av Tony Harnell og hans løvemanke.

- Nå håper jeg så inderlig at jeg kan få overraske mamma med et møte med «The Kings of Seven seas», skriver hun.

Sie Gubba = medisin

Gry V. Meisingset har et sterkt ønske om å møte Sie Gubba. Hun sier bandets musikk har hatt en enorm betydning for livet hennes.

- Jeg har hatt tøffe og tunge tider, og over lang tid var det Sie Gubba som bysset meg i søvn, skriver Meisingset.

Det var en utrolig opplevelse å oppleve Sie Gubba for første gang under kystkulturdagene i sommer, synes hun.

- Bandets musikk er som medisin for et mørkt sinn, sier hun til adressa.no

Blodfan av The Kids

Bjørnar Eide fra Eide har vært blodfan av Torstein Flakne og Dag Ingebrigtsen siden dag én.

- Jeg har reist Norge på kryss og tvers på konserter med The Kids. Jeg synes jeg fortjener å møte dem, skriver han.

Gjennom årene er det blitt rundt 100 Stage Dolls-konserter, og et utall konserter med The Travelling Trønders og Dag Ingebrigtsens ulike prosjekter.

- Jeg tror det bare er én person som har sett flere konserter med disse gutta enn meg - og det er deres lydmann, Terje Haugdal, skriver Eide, som får møte The Kids.

Mulig frieri

Den siste vinneren ønsker inntil videre å være anonym.

Men vi kan røpe såpass at det muligens blir et frieri i løpet av lørdagen, og at et visst trønderband fra Namsos kanskje kommer til å få en forespørsel om å spille i kirka…