Gabrielle, Kåre and the Cavemen, Daniel Kvammen og Carnival Kids er siste tilskudd til Studentersamfundets vårkonserter, og dermed er programmet komplett.

–Jeg synes vi har fått med en del band som vi ikke ser så ofte i Trondheim ellers, som for eksempel Kåre and the Cavemen, Gabrielle og Taake. Det er nesten litt eksklusivt at de skal spille her, sier bookingansvarlig Niklas Nystad.

Som vanlig, og som seg vel hør og bør, er det studentene som er den overordnede målgruppa når de konsertansvarlige ved Studentersamfundet skal lage program.

–Vi har forsøkt å få tak i band som er aktuelle og interessante for studenter, men også andre kulturinteresserte, påpeker Nystad. Det er en stor overvekt av norske band på vårens plakat, et resultat Nystad mener er noe tilfeldig.

–I bookingprosessen kan man ha både flaks og uflaks, den store andelen av norske band er delvis et resultat av det. Det er ikke like enkelt å få internasjonale band til Trondheim som til Oslo. Men når det er sagt, er vi veldig fornøyde med programmet slik det er blitt!

I prosessen med å utarbeide konsertprogrammet har Nystad og kollegene lagt vekt på variasjon.

–Likevel har vi endt opp med mye rock, men jeg tror samtidig det er musikk som treffer en del forskjellig publikum, sier han. Som en personlig favoritt vil han fremheve The Megaphonic Thrift.

–De er et godt etablert band som har drevet på en stund, men som ikke er blitt like populære som de fortjener. Vi synes det er på tide studentene oppdager dem, mener Nystad.

De nye artistene deler plakaten med blant andre Rival Sons, Datarock, Jonas Alaska, Spidergawd og Johndoe. Se hele programmet på samfundet.no