I 2011 kom Oslo Ess som et friskt pust inn i punkrock-Norge med sitt debutalbum «Uleste bøker og utgåtte sko». Siden har det blitt to album og en akustisk liveplate. Oslobandet har med andre ord nok av materiale å stille med under sommerens festivalturne.

De voksne guttene i Oslo Ess ser ingen grunn til å spare på kruttet når de skal imponere trønderpublikummet og åpner dermed konserten med låten «Stormen» fra deres nyeste album «Alle hjerter deler seg». Videre følger «Under radaren» og «Himmel & Helvete», også de fra det ferskeste albumet. Hiten «Midnatt» blir ikke overraskende et av konsertens høydepunkt med et publikum som mer enn gjerne stiller som medsangere på refrenget.

- For en gjeng! Det er hyggelig å komme tilbake når man blir møtt av folk som dere, roper frontfigur Åsmund Lande fra scenen.

For det er ikke første gang bandet besøker Steinkjerfestivalen, de energiske musikerne rocket festivalen både i 2012 og 2013. De vet hvordan de skal få det til å brenne under beina til trønderne.

- Hvis dere ikke har drukket for mye karsk, synes jeg dere skal danse nå, frir Lande.

Oslo Ess beviser nok en gang at de er et knakende godt liveband. Hva som er mest energisk, det fargerike lysshowet eller bassist Knut-Oscar Nymo, er ikke godt å avgjøre. Sistnevnte behersker kombinasjonen av det travle fotarbeidet og basspillet imponerende godt. Mens lyssettingen understreker bandets iver og tempo.

Det som er ekstra gøy å merke seg er aldersspennet blant publikum. Med de yngste festivalgjengerne i front, som løfter ølkrusene i været som hilsen, og det mer voksne publikummet lenger bak, som ikke nøler med å stille seg opp på benker og bord for å danse. Brennende punkpop med norske tekster varmer publikum i alle aldre en fin, men kjølig sommerkveld.

Det som har blitt kjente slagere som «Alt jeg trenger» og «Bislett Stadion» gir publikum lyst på mer. Når bandets tilmålte tid nærmer seg slutten henvender vokalist Lande seg til festivalsjef Svein Bjørge.

- Ok Svein, håper det går bra at vi tar et par til! Roper en svett frontfigur før hele teltet hopper til velkjente «Caroline».

Onkel P slentrer inn på scenen i cap og solbriller. Oslo Ess avslutter sin tredje konsert på Steinkjerfestivalen med låten «Fritt fram». Rockerne og publikum er enige om at sove kan vi gjøre den dagen vi dør.

Oslo Ess sparte ikke på kruttet og åpnet konserten med låten «Stormen» fra deres nyeste album «Alle hjerter deler seg». Foto: Kjersti Havdal
De energiske musikerne rocket festivalen både i 2012 og 2013. De vet hvordan de skal få det til å brenne under beina til trønderne. Foto: Kjersti Havdal
Hiten «Midnatt» blir ikke overraskende et av konsertens høydepunkt med et publikum som mer enn gjerne stiller som medsangere på refrenget. Foto: Kjersti Havdal