Konsertbillettene rives vekk etter at Kaizers Orchestra varslet en langvarig pause fra september i år. Alle konsertene på Samfundet i vår er utsolgt, men Kaizers Orchestra vet råd: 24. august tar de skikkelig avskjed med trønderne i Borggården. Billettsalget starter i dag, lørdag 26. januar.

– Publikummet i Trøndelag er dødsbra, og interessen er så stor at vi kunne solgt ut dobbelt så mye. I stedet for flere ekstrakonserter på Samfundet, gikk vi heller for en konsert i Borggården. Der er det plass til alle som vil se oss en siste gang, sier Janove Ottesen.

Vil gi seg på topp

Kaizers-vokalisten er midt inne i en intens uke med sju utsolgte konserter i Operaen i Oslo sammen med Kringkastingsorkesteret (KORK). De tre konsertene i Stavanger er også utsolgt, og likedan altså tre konserter på Samfundet i mars.

– Vi ville gi oss på topp, og det ser det jammen ut til at vi klarer, sier Ottesen, som slett ikke angrer på den avgjørelsen.

– Vi er heldige som har et så bra publikum, og det har vokst hele veien. Men vi har strekt strikken langt nok. Hadde vi fortsatt, så hadde folk gått lei. Det skal være en stor og glad happening når vi spiller, både for oss og for publikum, understreker han.

Spiller på Frøya-festivalen

I tillegg til konserten i Borggården, skal Kaizers også spille på Frøya-festivalen 10. august.

– Det ble nettopp klart. Vi gjør en rekke små og store festivaler i sommer, og det blir kult å spille på Frøya, sier han.

På konsertene sammen med KORK spiller bandet kun materiale fra de tre siste platene, nemlig Violetta-trilogien. Men på konsertene i Trøndelag blir det et utvalg fra hele karrieren, lover Ottesen.

– Men det blir ikke en greatest hits-konsert altså. Det sparer vi til comebackturneen, smiler han.

Blitt bedre musikere

Kaizers Orchestra slo gjennom for fullt med plata «Ompa til du dør», som kom ut i 2001. Ottesen mener den største forskjellen på bandet da og nå, er at de har blitt langt flinkere som musikere.

– Ideene og visjonene var kjempestore allerede da vi begynte, men da var vi ikke så flinke musikere.  Vi har strekt oss med hver plate og hver turne, og nå står vi her og spiller i Operaen med et digert orkester, smiler Ottesen.

– Den siste platen er et veldig krevende album, det er ikke bare å hive seg utpå å spille det materialet. Men vi har alle utviklet oss hele veien og blitt flinke musikere, sier han.

Violetta-musikal

Foreløpig er det kun snakk om en pause på ubestemt tid, men Ottesen understreker at det ikke blir noe gjenforening med det første.

– Vi får se når vi får lyst igjen, men det er nok mange år frem i tid.

For først er det andre planer som skal realiseres. Når siste konsert er spilt i september, er det fullt fokus på å ferdigstille musikalen basert på Violetta-trilogien. Planen er at den skal ha premiere på Rogaland Teater for så ut til resten av Norge og verden. Men når det blir er ennå uvisst.

– Jeg og Geir Zahl har jobbet med denne musikalen i flere år, og nå skal vi konsentrere oss om å ferdigstille den. Det er et nytt eventyr med mange utfordringer som forhåpentligvis holder oss «busy» en god stund fremover.

For å legge seg på sofaen og puste ut litt har aldri vært noe alternativ for Kaizer-lederen.

– Jeg er ikke sånn at jeg helst vil slappe av. Min hovedgreie er å være kreativ. Ha visjoner og drømmer – og nå dem. Det er det jeg driver med, sier Ottesen.