- Hvis Finn reiser, da reiser en ynkelig og motbydelig mann. Så jeg håper at Frank blir værende, sa Olav Harald Ulstein (51) foran alle de andre deltagerne før tvekampen i søndagens episode av Farmen.

Finn Olav Odde var glad programleder Gaute Grøtta Grav ikke spurte om han ville kommentere utspillet, for da hadde ikke stemmen holdt.

- Det var et rent helvete. Jeg ble sjokkert og satt ut av at en voksen person kunne si noe sånt. Han var så ufin. Jeg hadde aldri kunnet sagt noe så stygt til en annen person, sier Odde til adressa.no.

Han legger til at deler av det Ulstein sa, ble klippet bort av TV2.

- Skjemmes på hans vegne

56-åringen sier at han ikke lar seg knekke av dette, men synes synd på Ulstein som må takle eventuelle reaksjoner fra sine nærmeste hjemme i Sykkylven.

- Jeg synes synd på Olav, og blir nesten på gråten når jeg tenker på hvordan det er for ham å se sine nærmeste i øynene etter dette. Jeg skjemmes på hans vegne, og jeg fatter ikke at en slik person kan være i politikken, sier Odde, som selv er lokalpolitiker i Ørland.

Han har fått mange tilbakemeldinger fra både kjente og ukjente etter søndagens episode, og sier de aller fleste er positive.

-  Det hagler inn meldinger på Facebook. Mange synes det er rart at TV2 ikke stoppet Olav. Jeg har også fått meldinger fra foreldre som ikke lar barna sine se Farmen på grunn av all kranglingen. Slike meldinger sårer meg litt, sier han.

Men feidene på Farmen er på langt nær over, ifølge ørlendingen.

- Det skjer mye framover som kommer til å sjokkere Norge mer enn dette. Og det mellom Olav og meg har bare begynt, sier han.

- Brøt avtaler

Til Seoghør.no gir Olav Harald Ulstein uttrykk for at hans krasse kommentarer er tatt ut av sammenheng.

- Det er nok vanskelig for folk å oppfatte hva som faktisk er bakgrunnen for at jeg sier det jeg sier. Mange tror at jeg sa det jeg sa på grunn av hans valg av tvekamp-gren. Grunnen var heller at han brøt avtaler, noe som kommer dårlig frem i programmet. Finn Olav spilte et spill, tok meg i hånda - men brøt avtalene etterpå. Da må han tåle litt tyn. Men jeg er den første til å beklage hvis han føler som han gjør, selv om han må ta en stor del av skylden selv, sier Ulstein.

Odde og Ulstein har ikke hatt kontakt siden Farmen-innspillingen avsluttet i oktober.

- Jeg ga ham sjansen til å ta tilbake det han hadde sagt, men det ville han ikke, sier Odde, som er stolt over sin prestasjon i realitykonkurransen, og ikke angrer på noe.

Sjokkert over tyveri

Ørlendingen slo ut årets mest omtalte Farmen-deltager, Frank Tore Aniksdal (44), i kunnskapskonkurransen søndag. Det var store gnisninger mellom de to i løpet av tiden på gården, og ingen av dem la skjul på at de ikke likte hverandre.

- Det er mye som har sjokkert meg når jeg har sett episodene i etterkant. Jeg visste ikke at folk stjal egg og brunost for eksempel. Jeg raste ned 15 kilo i løpet av innspillingen. Andre la på seg. Jeg tror ikke Frank gikk ned så mange kilo i alle fall, sier Odde om den utslåtte konkurrenten, som igjen mener ørlendingen er en drittsekk.

- Dette er et reality-show, og de forskjellige deltakerne skaper god tv. Sånn er det. Men jeg trivdes godt på gården, det var kjempeartig, og jeg hadde gjort det igjen, sier Odde.

foto
Finn OlavOdde slo ut årets mest omtalte Farmen-deltager, Frank Tore Aniksdal, i kunnskapskonkurransen søndag. Det var store gnisninger mellom de to i løpet av tiden på gården, og ingen av dem la skjul på at de ikke likte hverandre. Foto: TV2
foto
TV2