Det sier den oppsagte daglige lederen i Rock City, Åsmund Prytz.

Nå har det gått en uke siden han ble sagt opp fra stillingen sin som daglig leder. Der blir det vist til et drøftingsmøte i august, men Prytz har ennå ikke mottatt noe skriftlig grunnlag for den endelige oppsigelsen, og mener derfor han ikke kan svare på hva han har gjort galt.

– Har vært mye rot

I Trønder-Avisa i dag sier ordfører Morten Stene i Namsos at han er overrasket over at Rock City har fått så mye oppmerksomhet. Men han er, ifølge avisa, enig i at det har vært mye styr, og sier videre at: «jeg mener jo at ledelsen i Rock City over lang tid kanskje har rotet det til litt». Nå har kommunen som eier «tro på at styret har kontroll, og at styret har tatt de rette grepene». Tidligere har ordfører Stene sagt at det ligger mer bak oppsigelsen enn det som kommer fram i media, uten at han vil si hva.

Tillit til styret

Ordfører Morten Stene vil ikke utdype hva han mener til adressa.no. –Når styret nå har gjort det de har gjort, stoler jeg på at de har mer greie på driften enn det jeg har som representerer kommunen som eier. Han sier han ikke snakker om personalsaker i media.

Det grepet styret har tatt, er å si opp daglig leder Åsmund Prytz.

– Jeg er overrasket over at ordføreren sier at ledelsen har rotet det til, og jeg er overrasket over at han er så vag i beskyldningene mot meg. Åsmund Prytz ber ordføreren være åpen om hvilke momenter som gjør at Prytz ikke har gjort jobben.

Les også: Rock City-sjefen sparket

Har ikke gjort noe kriminelt

–Jeg synes for øvrig det er merkelig at han nå uttaler seg på eiers vegne siden Stene i kommunestyret i august overførte eierrepresentafra ordfører til formannskap å representere kommunen som eier i Rock City.

– Nå kan det virke som om jeg har gjort meg skyldig i noe kriminelt, og det har jeg ikke.

– Hva galt har du gjort?

– Jeg savner en konkretisering fra styrets side. Underveis i prosessen har argumentene fra styrets side skiftet, sier Prytz og legger til at det har vært mange tøffe tak for å få økonomien i orden.

Les også: Rockedrømmen brister

Har skapt konflikter

– Jeg har gjennomført oppsigelser som selvsagt har skapt konflikter, og jeg har kranglet med kommunen om husleia.

Rock City har forbedret resultatet med 10 millioner kroner etter a Prytz tok over høsten 2012 . – Jeg ville tro at en ordfører burde sette pris på det, sier Prytz.

Vet ikke hva han skal gjøre

Akkurat nå venter han på et skriftlig grunnlag for oppsigelsen. Først da bestemmer han seg for hva han skal gjøre videre.

– Det har vært en lærerik og spennende prosess, og til tider svært stressende både for meg selv og familien, sier han.

Styreleder Gunnar Robert Sellæg bekrefter overfor adressa.no at Prytz ennå ikke har fått det endelige oppsigelsesgrunnlaget skriftlig, men lover at han skal få det innenfor kravet arbeidsmiljøloven stiller, trolig allerede i løpet av helga. Men Sellæg undrer seg over at Prytz mener han ikke vet grunnen til oppsigelsen. –Det kom fram både skriftlig og muntlig i forbindelse med drøftingsmøte i august, sier Sellæg. Han understreker at han ikke har deltatt i noen spekulasjoner rundt avgangen til Prytz.

Naturlig å vurdere ledelsen

– Alt jeg har sagt er ingen kommentar, og det er alt en arbeidsgiver kan si i en personalsak.

Han mener det er naturlig for et styre å vurdere ledelsen i selskapet dersom det ikke er fornøyd med fremdriften. –Dette endte dessverre med en oppsigelse av daglig leder, da de andre alternativene styret foreslo ikke førte fram, sier Sellæg.

Styret jobber nå med mulige samarbeidspartnere for å få til etableringen av ressurssenter og bransjesenteret.

Sellæg sier at styret nå setter i gang arbeidet for å finne ny daglig leder.

Daglig leder Åsmund Prytz sammen med tidligere styreleder Erik Stene i Rock City i 2013. Etter det har samarbeidsklimaet blitt langt dårligere med den nye styrelederen Gunar Robert Sellæg. Foto: Glen Musk