Det er to år siden sist Vang slapp album, men årets utgivelse har røtter hele ti år tilbake i tid.

- Jeg har tidligere gitt ut mer eller mindre bandorienterte album og turnert med band. Siden alle sangene jeg lager blir til med kassegitaren, har jeg derfor levd med disse sparsommelige, parallelle versjonene av dem siden jeg startet som låtskriver i 15–16 års alderen. Det har hele tiden vært en ambisjon å gjøre en plate med et mer nedstrippet uttrykk og nå var tiden inne, sier Vang.

Utvikling på flere plan

Vang har nå seks album bak seg og beskriver musikken sin som melodisk og tekstbasert med spor av blant annet viser, blues, gospel, country og rock. Vang mener han har utviklet seg i ulike retninger siden debutplata «Blue» fra 1998.

– Melodistrukturene har blitt enklere og tekstene mer tydelige og direkte. Jeg føler også at jeg har utviklet meg som sanger og at jeg våger å ta mer sjanser enn før. Jeg har blitt mer kompromissløs i forhold til ideene mine og stoler mer på meg selv nå.

Det er ett år siden Vang holdt konsert i Trondheim. I morgen er han tilbake i byen han mener er en viktig by å spille i.

– Trondheim var den første byen jeg spilte i utenfor Nord-Norge. Siden har jeg spilt både med og uten band på mange av byens scener. Dette blir første gang på Familien, og jeg gleder meg. Trondheim er en viktig by å spille i for en norsk artist, mener Vang.

Enda et album

Etter konserten i morgen skal Vang reise videre og fortsette å spille akustiske konserter på klubbkonserter. Han har også fremtidsutsikter om enda en plate.

- Først kommer festivalene i sommer, der jeg nok bygger ut det akustiske formatet noe. Så blir det i gang med ny skive til høsten eller rett over jul, denne gangen med en haug av musikere, sier Vang.

Vidar Vang spiller på Familien i morgen kl. 22. Bill. Kr 100

Hør Vidar Vangs «Already Gone»:

Tilbake: Det er ett år siden sist Vidar Vang spilte i Trondheim. I morgen er han tilbake, denne gangen på Familien. Foto: Alexander Kloster-Jensen