Alle har sett de tre filmene bygd på J.R.R. Tolkiens «Ringenes herre»-bøker. Nå gleder de seg til filmatiseringen av «Hobbiten».

Robert Jacobsen (24), driftsoperatør NTNU

– Jeg skal garantert se den nye «Hobbiten»-filmen, «Ringenes herre»-filmene har jeg sett flere ganger. Gandalv, trollmannen, er min store helt. Scenen inne i gruvegangene i Moria der han tviholder på den djevelske balrogen og styrter i avgrunnen sammen med ham, er en av de stiligste, synes Robert. Han har ikke lest noen av Tolkien-bøkene. Filmene holder.

Ole Christian Spro (26), 4.årsstudent, NTNU

– Jeg elsker hobbitenes syn på livet, de er livsnytere og veldig opptatt av kart, akkurat som meg. Da jeg gikk i første klasse på barneskolen, begynte en lærer å lese «Hobbiten» høyt for oss, og jeg ble helfrelst. Siden har jeg lest både den og «Ringenes herre» flere ganger. Filmene har jeg også sett, til og med i en utvidet versjon på dvd.

Ida Malene Øveråsen (23), 4.årsstudent, NTNU

– Tårene trillet på slutten av den siste «Ringenes herre»-filmen der Frodo og alle de andre ringbærerne gjør seg klare for reisen over havet. De kommer aldri tilbake. Det er så trist. Heldigvis er ikke Aragorn blant dem. Han er kjekkest av samtlige, synes Ida Malene, som ikke har lest noen av Tolkiens bøker, men hun vet nok til å vite at «Hobbiten» bør sees.

Anniken Liland Fredriksen (21), 1.årsstudent, NTNU

– Jeg leste «Hobbiten» for lenge siden, men husker lite og tror jeg må lese den om igjen før filmen er her. I «Ringenes herre»-filmene likte jeg fremstillingen av vennskapet og den innbyrdes konkurransen mellom Gimli og Legolas veldig godt, særlig hendelsene under kampene i Helms Djupet når Gimli dyttes over borgmuren. Men Aragorn er kjekkest av de tre.

Bendik Bjørndal Iversen (20), 1.årsstudent, NTNU

– «Hobbiten» har jeg lest flere ganger og gleder meg derfor veldig til filmen kommer. Den skumlest scenen i boka er inne i hulen til kjempedragen Smaug når Bilbo kommer tassende med usynlighetsringen på, dragen forstår at hobbiten er der og prøver å få ham til å avsløre seg.