Det er mange som har engasjert seg i Ut-Awards på Twitter. Likevel er det Taylor Swifts nominasjon i kategorien Årets internasjonale album, for albumet «Red», folk har twitret mest om.

«...når Taylor en sjelden gang er nominert til en norsk pris må vi stå på. STEM STEM STEM!» skrev hennes offisielle fanklubb på nettstedet swiftnorge.com angående nominasjonen.

Men det er ikke bare den norske fanklubben som vil hjelpe amerikaneren til seier. Hennes portugisiske fanskare har også publisert en tweet og et innlegg på sin nettside, taylorswift.pt, og ber folk om å stemme.

Grovt oversatt, skriver de hva utfyllingsfeltene i avstemningsbildet betyr, slik at de resterende portugiserne på best mulig måte kan stemme på Swift.

Stem på dine favoritter her.

Glade poster

Sosiale medier har blitt en populær måte å mobilisere seg på. Flere av årets nominerte i de forskjellige Ut-Awardskategoriene har valgt å ta i bruk Facebook og Twitter for å sanke stemmer.

«Wooo! I år er vi nominert til både beste konsertscene OG klubb av Adressa og Ut-Awards.» – Blæst.

«Jaggujaggu, her regner det med nominasjoner! Vi har blitt nominert til årets kafé, vår alles kjære Oskar til mest lovende artist, Rabarbrateaterets Medtsåmmårnattsdrøm til årets forestilling og Ida til årets trønderske artist. Mye kan skje på en liten plass!» – Antikvariatet.

«Jøjje oss! Ósk er nominert i kategorien ÅRETS MEST LOVENDE ARTIST i UTawards:)» – Ósk.

Den hyppigste Facebook-posteren er Familien, som er nominert i kategorien Årets konsertsted. Den 8. januar skrev de dette innlegget på sin facebookside: «Heeey!! Vi er nominert som årets konsertsted i adressa.no's UT Awards! Dere gir oss selvsagt en stemme??».

De fikk god respons fra folk, med svar som: «Selvsagt!» og «Har gjort det».

Støtter opp

Stemningen virker god mellom de nominerte. Selv om konkurranseinstinktet er på plass, viser mange god lagånd. Blant annet To rom og kjøkken som er med i kåringen om å bli Årets restaurant. De postet denne beskjedne meldingen: «Stem fram din favoritt restaurant! :)».

Eldbjørg Raknes og Pontus Kyander fortalte til adressa.no i forrige uke, at de var villige til å bryte om seieren, etter en vennskapelig tullemelding dem imellom på Facebook.

Ellers er folk flinke til å oppfordre hverandre til å stemme på sine favoritter, med kommentarer som: «Ida er nominert til Årets Trønderske Artist utawards 2012. Gi din stemme her!» og «Ååh, og Øyvind er nominert til årets kulturpersonlighet. Kom igjen, stem'a. Kan ikke si nei til det smilet!?».

– Det er avgitt over 2 000 stemmer, noe som er veldig bra på under en uke. Avstemningen varer til 22. januar, så det er fremdeles store muligheter for de som vil påvirke resultatet, sier kulturredaktør i Adresseavisen Stian Wallum.

– Å se at de nominerte engasjerer seg med kampanjer på Facebook og andre sosiale medier er bare artig.