Et enstemmig styre ved Trøndelag Teater ansatte ny teatersjef tirsdag kveld, og onsdag formiddag ble det offentliggjort at Elisabeth Egseth Hansen (49) fra Trondheim blir Kristian Seltuns etterfølger.

- Jeg er veldig glad for å være her, dette blir utrolig spennende, sier Egseth Hansen som avslørte at hennes første møte med Trøndelag Teater var da hun så "Hakkebakkeskogen" som barn.

Åremålet er på fire år, og i stillingsannonsen skrev teatret at de «søker en teatersjef som kan skape teater av høy kunstnerisk kvalitet, er nyskapende og har gode lederegenskaper». Styreleder Terje Roll Danielsen sa da det ble offentliggjort at Egseth Hansen blir ny teatersjef at hun har akademisk bakgrunn, bred erfaringet og et samlet teaterhus bak seg.

Les også om: - Miljøet ved Trøndelag Teater er en snakkis

Dramaturg og filmviter

Elisabeth Hansen har jobbet som dramaturg ved Trøndelag Teater siden 2012, et arbeid som går ut på å bistå teatersjefen i planleggingen av teatrets program. Dramaturgen samarbeider tett med regissørene, følger opp produksjoner, og er teatrets manuskonsulent.

Hansen er kunstfaglig utdannet innen estetikk og visuell kommunikasjon og er cand.philol. i filmvitenskap fra NTNU og Universitetet i København.

Da Trøndelag Teater søkte etter ny teatersjef i år, var det 12 søkere på listen.

Allsidig teaterbakgrunn

Etter endt utdanning har hun hovedsakelig jobbet innenfor det frie scenekunstfeltet som både kurator, konsulent, produsent og dramaturg. Hun har i to perioder vært ansatt ved Teaterhuset Avant Garden. Fra 2001 til 2002 hadde hun produsent- og informasjonsansvar, og fra 2004 til 2005 var hun kunstnerisk- og daglig leder.

Hun har også jobbet som scenekunstkonsulent i Norsk kulturråd, en stilling som er blitt omtalt som «teatersjefen for det frie scenekunstmiljøet».

Les også: Slik blir det nye teatret i Verdal

En rekke verv

Styreverv i kultursektoren har det også vært flere av for den påtroppende teatersjefen. Hun har blant annet vært styremedlem i Nettverk for kunst- og estetikk ved NTNU, medlem av kunstnerisk råd ved Teaterhuset Avant Garden, medlem av Heddakomiteen, og styremedlem i Cinemateket i Trondheim. I inneværende år har Hansen vært medlem av ekspertpanelet knyttet til Kulturdepartementets periodiske evalueringer av teatre og orkestre.

Adresseavisens Ole Jacob Hoel skrev i en kommentar da søkerlisten ble kjent at Elisabeth Egseth Hansen, som jobber i den innerste sirkelen rundt Seltun, vil stå for en forlengelse av den nåværende teatersjefens linje.

Hun blir den tredje, kvinnelige teatersjefen ved Trøndelag Teater. Helle Ottesen var teatersjef fra 1989–1992 og Catrine Telle fra 200–2005. Fra desember 2018 er det Egseth Hansens tur.

Her kan du lese om stjerneduoen Elmgreen&Dragset: - En utstilling som dette gir håp i en vanskelig tid