Så langt i 2017 har Sigrid opptrådt på det amerikanske tv-showet «The Late Late Show» med programleder James Corden og på internasjonale festivaler som Roskilde og Glastonbury. Hun har fått skryt av Elton John og skal opptre under årets Nobelkonsert.

Likevel var overraskelsen stor da hun skjønte at produsentene for filmen «Justice League» hadde valgt hennes sang som soundtrack.

STARSTRUCK: Sigrid kjørte nesten av vegen da hun så John Arne Riise

Visste ikke hun sang til «Justice League»

Superheltfilmen hadde premiere tidligere i november, og hadde et budsjett på 300 millioner dollar. Kjente skuespillere som Ben Affleck, Henry Cavill, Gal Gadot og Jason Momoa fra «Game of Thrones» står på rollelisten. De spiller henholdsvis «Batman», «Superman», «Wonder Woman» og «Aquaman».

- Vi visste faktisk ikke hvilken film det var snakk om. E-posten vi fikk var ganske kryptisk, og det stod kun at det var en actionfilm som kom ut i 2017, forteller hun.

Sigrid fikk beskjed om å spille inn «Everybody Knows» av Leonard Cohen, og til slutt valgte produsentene hennes versjon. Da ble hun oppringt av manusforfatter Joss Whedon.

- Han sa i telefonen at han syntes versjonen vår var fet og at han ville bruke den. Det var utrolig kult, sier 21-åringen.

Likevel var det å opptre på festivalen by:Larm i Oslo det største hun har opplevd i år.

ANMELDELSE: Les Adresseavisens anmeldelse av «Justice League»

by:Larm satte i gang alt

Da Sigrid var med på «Urørt» for tre år siden ble hun samtidig booket til by:Larm, men valgte å avlyse. Hun følte ikke at låtmaterialet var godt nok, og hun ville ikke ødelegge sjansene sine.

- Ambisjonene mine lå litt høyere enn det nivået jeg var på for tre år siden, så jeg trakk meg. Så da by:Larm ville vi skulle spille hos dem igjen nå i år, var det en enorm tillitserklæring. Det betød mye at vi fikk spille igjen, og jeg føler at den konserten satte i gang alt som har skjedd i ettertid.

foto
- Alt det som skjer i utlandet er så stort, det blir vanskelig å ta inn over seg. Konsertene jeg spiller her hjemme går inn på meg på en annen måte, sier 21-åringen. Foto: Morten Antonsen

Konsertene i Norge betyr mest

Tidligere i år spilte 21-åringen på Pstereofestivalen, en konsert hun selv var veldig fornøyd med.

- Da vi spilte på Pstereo i sommer var det utrolig god stemning, og det var utvilsomt et av sommerens høydepunkt. Trondheimspublikummet er et av de beste og morsomste publikummerne vi har spilt for.

Selv om Sigrid har spilt konserter på store scener i utlandet, betyr det aller mest når hun spiller hjemme i Norge.

- Alt det som skjer i utlandet er så stort, det blir vanskelig å ta inn over seg. Konsertene jeg spiller her hjemme går inn på meg på en annen måte. Torsdag spilte jeg på Rockefeller i Oslo, og da gråt jeg. Det er opplevelsene hjemme i Norge som er de sterkeste, og de som betyr mest, sier hun.

- Føler jeg lever et år frem i tid

Den unge artisten har hatt et travelt år, og programmet blir ikke mindre i tiden fremover. Hele neste år er fullbooket, og 2019 er ikke langt unna det samme.

- Det er en litt rar tilværelse, for jeg føler at jeg lever i høsten 2018, siden jeg nå planlegger alt jeg skal gjøre da. Jeg må ta meg litt sammen for å leve i nået. Nå har jeg snart fri fire dager, og har nesten ingen planer. Og det er egentlig ganske deilig.