Det er de bokhandleransatte som både nominerer og til slutt velger vinner i Bokhandlerprisen, som er den kommersielt sett kanskje viktigste norske bokprisen. For det første fordi det ofte er mer populære bøker som er nominert til denne prisen enn i andre litterære priser, for det andre fordi de bokhandleransatte også har direkte innvirkning til hva de som oppsøker bokhandlerne faktisk kjøper.

I fjor fikk Lars Mytting prisen for «Svøm med dem som drukner», mens Cecilie Enger fikk den i 2013 for «Mors gaver». Begge opplevde solid oppsving i et allerede godt salg etter at de mottok prisen.

Høye forventninger å leve opp til

Frode Sander Øien har opplevd stor internasjonal interesse for sin planlagte krimserie under psevdonymet Samuel Bjørk. Flere har spådd Bjørk som den nye norske eksportvaren innen krim, «den neste Jo Nesbø». Den første boka «Det henger en engel alene i skogen» ble også belønnet med Bokhandlerpris-nominasjon og er utgitt i flere land. Bok to i serien, «Uglen», er foreløpig bare utgitt i Norge.

Oppfølgeren er et stort løft

Frode Sander Øien får konkurranse av flere sterke navn på årets nominasjonsliste. Blant annet er Roy Jacobsen og Lars Saabye Christensen nominert, de er med i en eksklusiv gruppe som har mottatt prisen to ganger tidligere.

Topper boklisten i Tyskland

Disse er nominert til prisen:

Heidi Linde: «Norsk sokkel», Helga Flatland: «Vingebelastning». Jørgen Jæger: «Monster», Ketil Bjørnstad: «Verden som var min. Sekstitallet», Lars Saabye Christensen: «Magnet». Maja Lunde: «Bienes historie». Roy Jacobsen: «Hvitt hav», Samuel Bjørk: «Uglen», Siri Pettersen: «Evna» og Trude Teige: «Mormor danset i regnet».

24. november avsløres hvem som får årets pris.