«With stylish moves, a youthful maestro makes a New York debut», skriver New York Times' musikkanmelder David Allen om Krzysztof Urbanski.

32-åringen steppet inn for dirigent Christoph von Dohnanyi, som var syk med influensa, og geleidet New York filharmoniske orkester vel i havn forrige torsdag.

- Dansebevegelser

Anmelderen skryter av Urbanski, som siden 2010 har vært sjefdirigent for Trondheim Symfoniorkester, og skriver at dirigenten har en tilstedeværelse som om han sto på et dansegulv. Allen mener Urbanski skiller seg ut fra sine kolleger med sine dansebevegelser på podiet. Og at hvert tegn han gir orkesteret har sitt musikalske formål, selv om det kan se prangende ut fra publikums ståsted.

Allen påpeker også at orkesteret til tider spilte ujevnt, men at Urbanski alltid klarte å hente inn de villfarne i orkesteret.

Bratt karrierestige

Krzysztof Urbanskis karriere har tatt av mens han har vært TSOs sjefdirigent. I tillegg til jobben i Trondheim, er han musikalsk leder for Indianapolis Symphony Orchestra. Han er også gjestedirigent i Tokyo Symphony Orchestra, Norddeutscher Rundfunks symfoniorkester i Hamburg, London Symphony Orchestra, Pittsburgh Symphony Orchestra, Rotterdam Philharmonic og Münchner Philharmoniker. Og han ble reengasjert til Los Angeles Philharmonic, Philharmonia Orchestra i London, Wiener Symphoniker, Oslo filharmoniske orkester og radiosymfoniorkestret i Helsingfors.

Tidligere i år ble det klart at Urbanski ønsket å forlenge avtalen med Trondheim Symfoniorkester med to nye sesonger, og blir dermed i byen til 2017.