Søndag 15. desember får de 1000 som har billett til Are Hembres (21) julekonsert høre han synge deler av sin første juleplate. Konserten holdes på Rica Hell Hotel.

Allerede som 16-åring startet han i gruvene på Løkken Verk i Meldal med konsertkonseptet «Hembre med gjester». Med to årlige utsolgte konserter ble dette fort en suksess som Hembre valgte å bringe med seg videre til en julekonsert på Hell, året etter.

For fjerde gang

I år arrangeres julekonserten for fjerde gang. Tidligere har artister som Elisabeth Andreassen og Rein Alexander vært til stede. Pianist og arrangør Trond Hustad, som har med seg strykere fra Trondheimssolistene og TSO, er musikalsk leder under konserten.

–Jeg ville gi noe tilbake til bygda som har gitt meg så mye. Derfor bestemte jeg meg for å holde årlige konserter i Meldal det året jeg flyttet til Stjørdal. Senere ville jeg også utvide dette konseptet til en julekonsert på Hell, sier Hembre.

Gjesteartister

I år som i fjor har unggutten én utsolgt julekonsert på Rica Hell Hotel. I fjor hadde han gjester som Tone Damli og Didrik Solli Tangen, mens han i år har fått med seg Alex Rosén. Rosén har tidligere sunget i rockeband før han ble hele Norges komiker.

–Gjestene jeg har med meg på konsert er gjester jeg har jobbet mye med eller har gode relasjoner til. Alle rynker på nesen når jeg sier at Alex Rosén skal være med på årets julekonsert, men jeg liker Alex veldig godt. Han har mange sider av seg selv som han ennå ikke har fått vist frem.

Travel hverdag

Hembre startet sin sangkarriere allerede som niåring og har siden vært delaktig i mange arrangementer og kulturoppsett. Tidligere i år spilte han blant annet en av hovedrollene i Opera Trøndelags midnattsopera på Steinvikholmen slott. I tillegg har han hatt roller i både musikaler, spel og operaer. Han er også tildelt syv forskjellige priser og stipend til videreutvikling og bruk innen musikken.

–Til sammen i år har jeg hatt 144 sangoppdrag. Så det har vært et hektisk år.

Stemningsfull juleplate

Hembres nye juleplate inneholder sanger fra begge hjemplassene hans, Meldal og Stjørdal.

–Det å huske hvor man kommer fra er viktig. Løkken ligger hjertet mitt nært, men Stjørdal er hjem.

Juleplata består av elleve låter på trøndersk. «I skyggen tå et tårn» er en sang om Hembres oppvekst, mens sanger som «Ei jul som vi sjøl har laga» og «Hjertetråd» er skrevet av Ulf Risnes, som også er gjesteartist i førstnevnte sang. Mona Grudt er også med som gjestevokalist på albumet. Musikere på plata er Trond Hustad, Hans Petter Vik Sæther, Morten Skaget og Magnus Forsberg.

–Jula betyr mye for meg. Så det blir godt å få framført juleplata for hjemmepublikummet.

–Sangteksten «I skyggen tå et tårn» handler om det å vokse opp i en liten bygd, det å huske hvor man kommer fra og å være stolt av det, forteller Hembre, som vokste opp bak gruvetårnet i Bjørnli på Løkken.

Populær tenor: I fjor ble Are Hembres julekonsert utsolgt på en dag, mens i år gikk billettene på en halvtime. Foto: jens petter søraa, JENS PETTER SØRAA