Humortrioen Sigmund Kveli, Arnt Egil Rånes og Harald Morten Bremseths nye show «Bygd for fart» som har premiere i Namsos kulturhus 1. mars.

I trioens første forestilling «Det du ikke visste om trønderrocken» ble publikum kjent med den mislykkede trønderrockeren Leif Ove Brein. Mens han stadig strevde med å slå gjennom i hjemtraktene, viser det seg nå at han har lagt igjen betydelige spor utenfor fylkes- og landegrensene.

– I trønderrocken mislyktes han, han var alltid for sein. Men han har en veldig spennende forhistorie som tar oss med ut i verden, forklarer Arnt Egil Rånes.

Brødrene Young

– Åge Aleksandersen snakker om impulsene han fikk fra sjømenn som kom tilbake fra USA og England med Chuck Berry-plater i bagasjen. Nå viser det seg at det kanskje var en namdaling ute i verden før det, og som inspirerte Berry og mange andre av de store, forteller Sigmund Kveli.

– I Australia roter han seg borti brødrene Young i AC/DC, og de blir «Trønderstruck», humrer han.

Bremseth og Brein

Det er snart to år siden søskenbarna og revypersonlighetene Sigmund og Sveinung Kveli og D.D.E.-gitarist Arnt Egil Rånes hadde premiere på «Det du ikke visste om trønderrocken». Forestillingen ble spilt for over 7000 publikummere i 2011. Alt lå til rette for et nytt godt år da Sveinung Kveli brått gikk bort 3. januar i fjor.

Sveinungs familie ønsket at forestillingen skulle fortsette, og revykollega Harald Morten Bremseth fra Lånke ble ny mann i trioen på vårparten i fjor. Bremseth spiller blant annet Leif Ove Breins sønn, Stein Brein, og ekskona Lisbeth Fiskelykken, i tillegg til flere nye roller.

Les mer i dagens utgave av Adresseavisen.

Kveli Rånes Bremseths nye forestilling «Bygd for fart» har premiere i mars. Sigmund Kveli er «Nullet», bassisten i «Dear» bandet til Leif Ove Brein, mens Harald Morten Bremseth er «Jostein Brein» som skal erobre verden, bare han får start på mopeden... Gitarist Arnt Egil Rånes holder det hele sammen med gitar og sang. Foto: KIM NYGÅRD