Det ligger an til to store dobbeltkonserter med fire svært forskjellige artister i Borggården i sommer.

Programansvarlig Jens Storli i Olavsfestdagene mener festivalen viser spennvidde med Karpe Diem og Aurora og Tom Jones på programmet.

- Karpe Diem har over lang tid vist samfunnsengasjement. Deres anerkjennelse av ulikhet og respekt for tro passer oss godt. De er et opplagt band for Olavsfestdagene, kanskje det mest opplagte, sier Storli.

LES OGSÅ (PLUSS): Maktkritikk ble hit

- Det mest opplagte bandet

Chiraq og Magdi er hyperaktuelle med sitt prosjekt «Heisann Montebello», hvor de blant annet langer ut mot politikere og hverdagsrasister, skriver om å være rollemodell og om materiell rikdom.

- Olavsfestdagene har mammon som tema, og Karpe Diems prosjekt kunne vært et bestillingsverk. Alt de har gitt ut siden i høst handler nettopp om dette, og vi er veldig stolte over at de vil gjøre denne konserten, sier Storli. Karpe Diem hadde ikke anledning til å snakke med Adresseavisen mandag, men da vi snakket med duoen like etter at deres sang «Lett å være rebell i kjellerleiligheten din» ble kåret til årets låt av våre musikkanmeldere, snakket de om hvordan deres kritikk av maktforhold i Norge blir hitlåter.

- Musikk skal samle folk i glede, sinne og sorg. Om man er veldig opptatt av å definere musikkens samfunnsoppgave, så er det vel nettopp dette, sa Chirag.

Karpe Diem ønsket seg Aurora

I 2011 spilte Karpe Diem dobbeltkonsert i Borggården med den svenske rapperen Timbuktu. Da rap-duoen ble spurt om å komme tilbake til Olavsfestdagene, var det under én betingelse – de ville gjøre konsert med Aurora Aksnes. 19-åringen fra Os utenfor Bergen holdt sine første konserter under bylarm i 2014 og i mars gir hun ut sin debutplate.

LES OGSÅ (PLUSS): Stjerneskuddet Aurora trer ut av mørket, og har skrevet gladere låter til årets festivalsommer

- Aurora er helt spesiell, talentet hennes er enestående. Selv om hun kun har gitt ut noen få låter er ikke karrieren hennes bare på full fart opp, hun er allerede av internasjonal størrelse, sier Storli. Aurora fikk internasjonal oppmerksomhet da popartisten Katy Perry, som er den i verden med flest følgere på Twitter, tvitret om musikken hennes. Det samme skjedde da den britiske varehuskjeden Jon Lewis valgte Aurora til å synge i deres høyt profilerte førjulsreklame. Under årets Spellemannpris ble Aurora kåret til årets nykommer og prisen ble passende nok overrakt av Karpe Diem. Onsdag 3. august spiller Karpe Diem og Aurora dobbeltkonsert i Borggården.

Sanglegende

Den med desidert lengst sceneerfaring av de fire artistene Olavsfestdagene har booket er Sir Tom Jones. Sjarmøren har hatt en lang og suksessrik musikkarriere med kjente hits som «Sex Bomb», «It's Not Unusual», «Kiss», «Green Green Grass Of Home» og «Delilah». Thomas John Woodward har blitt 75 år gammel, men holder fortsatt koken.

- Tom Jones har hatt en bemerkelsesverdig karriere som har vart i seks tiår. De siste årene har han fått en type anerkjennelse han ikke har hatt på lenge, og med den siste trilogi-plata «Long Lost Suitcase», viser han at han fortsatt pusher grenser når det gjelder sjanger og uttrykk, sier Storli om artisten som vil spille både gamle og nye låter på konserten i Borggården fredag 5. august.

Hvem den erfarne sangeren som både har Grammy-priser, Brit Awards, MTV Music Awards og en stjerne på Hollywood Walk of Fame på CV-en skal spille med, vil Olavsfestdagene ikke gå ut med enda, men at det er en svært aktuell artist kan Storli bekrefte.

- Dobbeltkonsertene viser at Olavsfestdagene er et sted de store publikumsgruppene både får se artister på et tidlig og et sent stadium i karrieren, de speiler mangfoldet festivalen ønsker å stå for, sier han.

foto
Sir Tom Jones besøker Olavsfestdagene og Borggården i sommer. Foto: Pressefoto
foto
Aurora slipper debutalbum i mars. I sommer spiller hun på Olavsfestdagene. Foto: Line Møllerhaug