Følg Twitter-diskusjonen her.

Denne uka har også de fleste riksmediene kastet seg over Rock City-saken og de avsløringene som har kommet om manglende økonomistyring, inhabilitet og informasjon som har blitt holdt tilbake.

-Kulturpolitikk på sitt verste

Aftenpostens kulturkommentator, Joacim Lund, tar imidlertid et steg tilbake fra de indre konflikter i Namsos, og legger store deler av skylda på tidligere kulturminister Trond Giske i sin kommentar på aftenposten.no i går.

Lund skriver blant annet:

«Den virkelig store feilen ble begått allerede for åtte år siden – da Trond Giske, den gang kulturminister, insisterte på å legge et nasjonalt ressurssenter for musikkbransjen til Namsos...Giske presset på, og så fikk vi Rock City i Namsos. Et kostnadskrevende ressurssenter ingen i musikkbransjen forstår hva de skal med, plassert utenfor rekkevidde for alle som mot formodning skulle forstå det. Det er kulturpolitikk på sitt verste.»

Vet ikke om han skal le eller gråte

Lund skriver videre at han ikke vet om han skal le eller gråte av Giske, før han avslutter med:

«Jeg tipper at noen sa på åpningsfesten at dette ikke ville vært mulig uten Trond Giske. Vel, det samme gjelder nå, når fiaskoen er et faktum. Uten Giske ville aldri noe av dette skjedd.»

-Rock Citys ansvar alene

Kommentaren fikk Giske til å reagere.

«Overforbruk er Rock Citys ansvar alene. Ingen kan bruke penger de ikke har. Rockheim publikumsuksess i øk. balanse.», svarer han til Lund på det sosiale nettstedet Twitter.

Giske understreker også at det var et kompetansesenter som var Rock Citys oppdrag fra staten.

«Fra vår side skulle de utvikle et kompetansetilbud. Hotell, konsertsal, 12-14 ansatte bestemte de på selv.», skriver Giske, som svarer slik på spørsmål om hva som skjedde med kompetansesenteret:

«Inntrykket er vel at prosjektet lokalt tok en helt annen retning. Granskingen peker på lokale aktører, ikke staten.»

Krangel om pengelovnader

Trond Giske har tidligere uttalt seg til Adresseavisen om Rock City-saken. Da  handlet det om påstander om at staten hadde lovet penger som aldri kom. Noe Giske bestemt tilbakeviste.

-Vi driver ikke med lovnader, men med bevilgninger. Og som jeg har sagt tidligere, ingen kan budsjettere med penger de ikke har, uttalte Giske den gangen.