Teatergruppen Tusen Struts står bak situasjonskomedien som hadde urpremiere mandag.

- Mora mi kjenner seg igjen i Aud, sier Bendik Barstad, leder for Tusen Struts.

«Rengjøringen» dreier rundt en fargerik familie, og gjennom forvirring og utbrudd tar stykket publikum med på en heisatur som utforsker meningen med oppvask og rydding.

Sammen med Kevin Molid, har Barstad skrevet og regissert stykket som de begge også spiller i.

Vil vise frem typer

Molid spiller hovedrollen som Aud, en gammel dame som er glad i å ha det ryddig og rent, men som ofte føler at verden jobber litt imot henne.

- Selv spiller jeg goth-jenta Monika. Hun har et mer pessimistisk syn på livet. En annen karakter er Aleksander, som er positiv og glad, altså Monikas rake motsetning. Hverdagen er full av typer, og vi vil vise dem frem, sier Barstad.

Med to menn i de kvinnelige hovedrollene, understrekes det absurde i situasjonene.

- Det er litt artigere med menn som spiller damer enn omvendt. Det gir et litt annet perspektiv på ting. Vi har fått flere tilbakemeldinger fra kvinner som kjenner seg igjen i karakterene våre, forteller han.

Hverdagslig humor

«Rengjøringen» er en absurd situasjonskomedie i to akter.

- Stykket har ikke noe typisk handling etter aristotelisk dramaturgi. Vi legger mer vekt på situasjoner og karakterer. En artig vending med kroppen er like artig som en vits, forklarer Barstad.

Tusen Struts består av en håndfull ungdommer mellom 15 og 25 år. Mottoet til teatergruppen er «Vi synes det er kjekt med teater som ikke er så innmari kjedelig. Men dessverre finnes det ikke, derfor må vi lage det selv». Barstad forteller at målet deres er å lage håndgripelig og underholdende teater.

- Det er viktig å skape en humor med utgangspunkt i hverdagslige situasjoner, som jo ofte er absurde og komiske. Med «Rengjøringen» vil vi vise det litt latterlige i alt strevet og tullet vi holder på med, sier han.

I tillegg til Barstad og Molid, blir også Theodor Lyngstad, Carl Henrik Bakken, Magnus Barstad og Mariann Pettersen å finne på scenen. Ellers med i produksjonen er Oda Svisdal og Fride Næss Nonstad.

Kultursenteret ISAK, onsdag og torsdag klokken 19.00.