I 2008 så kom «True Blood – The great revelation», en «graphic novel» som en forhistorie eller prolog om du vil, til TV-serien. Nå har seriens produsent Alan Ball gitt klarsignal for en «ordentlig» tegneserieversjon av vampyr-universet til Sookie Stackkhouse og hennes blodtørstige partner Bill.

- Jeg ser frem til å utforske dette nye formatet. Tegneserier har ingen grenser, ting som vi aldri kan gjøre i tv-serien på grunn av begrensninger i tid og budsjett kan vi gjøre i en tegneserie, sier Ball til amerikanske medier i dag.

I følge planen er det seriens forfattere som skal jobbe med historien til tegneserieversjonen. Men Ball understreker at hverken handling eller karakterer skal sammenfalle med det som skjer på TV-skjermen. Det er altså snakk om å utarbeide to paralelle univers basert på «True Blood» -materialet.

Det er ikke første gang en vampyrserie på tv blir tegneserie. «Buffy the vampire slayer» ble laget som tegneserie ett år etter at den begynte å gå på tv-skjermen, og fortsatte etter siste sesong av tv-serien.

«True Blood» er nå inne i sin andre sesong på NRK3. Tredje sesong av «True Blood» kommer på amerikansk TV i juni. Første nummer av «True Blood Comic» er planlagt til sommeren.