Credogjengen, med Calle Feght og Tor Schjølberg i spissen, er allerede i gang med å komponere mat, vin og musikk til den forestående «Credouka» som arrangeres første uka i april. For 10.år på rad har de satt sammen et ukesprogram med gastronomiske og musikalske opplevelser i skjønn forening.

- Vi forsøker å komponere perfekte smaksopplevelser av mat og drikke, fulgt av spennende musikk, sier Credosjef Calle Feght.

Gode råvarer – først og fremst

- Og hva er selve kluet?

- Kluet er å bevisstgjøre folk på unike mat- og vinkombinasjoner. Vi har full fokus på råvarene, tekstur og smak. Og nå er vi tilbake til den enkle, mer rustikke maten. Fancy mat er helt ut, det laget vi før, sier Feght.

- Har dere gjort noen feilskjær?

- Det er lenge siden, men øl i mat kan være vanskelig, det blir fort altfor bittert, sier Feght som henvender seg til kokken bak disken og spør: vet du om vi har gjort noen feilskjær?

- Champagne og koriander er en helt jævlig kombinasjon, det smaker såpe, svarer kokken.

- Ja, det er helt fryktelig, supplerer Feght.

- Og rå blomkål sammen med rødvin er ikke bra.

Sterkt svensk

Tonefølget til mat og drikke besørges av et sterkt knippe artister. Svenske Moneybrother har gjort flere sagnomsuste konserter tidligere, denne gangen kommer han uten band. Landsmann Stefan Sundström er blitt noe av en Credo-gjenganger, mens trondheimsbandet Hopalong Knut oppstår i akustisk versjon som Hopalong Mute. Gadjo Dilo spiller sigøynermusikk, mens Øyvind Ryan holder seg til trønderske tekster.

Kortreist mat

Credo satser utelukkende på mat fra lokale produsenter. Skalldyr, lam og oster fra Trøndelag vil i kompaniskap med franske og tyske viner utgjøre menyen under Credouka.

- Trønderske matprodusenter og franske vinprodusenter vil holde små foredrag i forbindelse med at vi serverer 3-4 forskjellige viner og 2-3 forskjellige matretter hver kveld under uka, sier Scjhølberg.

- Det blir stadig flere matprodusenter her i fylket som bidrar med unike kvalitetsprodukter. Landbruket er ikke lenger bare et levebrød, men flere og flere bønder satser på mat med særpreg. Dette ønsker vi å formidle videre, sier Feght.

Foto: Vegard Eggen