Den 2. juli måtte Blæst stenge baren i to uker etter at en mann ble observert overstadig beruset i mars i fjor. De to siste ukene, mens alkoholserveringen har vært stengt, har de ansatte brukt til å pusse opp.

- Vi har pusset opp smia og salen, trekt om sofaen og gjort forbedringer, sier Vibeke Hay Wold, bookingansvarlig ved Blæst.

«Forbudstid-meny»

I tillegg til forbedringene som har blitt gjort, inngikk de en avtale med Søstrene Karlsen om servering av mat. Maten, som man kunne bestille fra Blæst's egen «Forbudstid-meny», ble hentet hos Søstrene Karlsen og servert på Blæst.

- Det tilbudet var godt brukt det, folk har fått maten sin, sier hun og ler.

Hay Wold sier støtten fra publikum og andre utesteder har vært rørende, og flere har kontaktet henne for å gratulere med vel overstått.

- Vi har fått mye støtte av publikum som har kommet og tatt seg en kaffe, og vi har gjort det beste ut av situasjonen så langt det lar seg gjøre, sier hun.

Økonomiske utfordringer

Hun legger ikke skjul på at forbudstiden har ført med seg tydelige økonomiske utfordringer.

- Det er en hel haug med ansatte som skal ha lønn. Det er ikke under forbudet vi kjenner det økonomisk, men etterpå, sier hun. De vet enda ikke hvor mye omsetning som har gått tapt.

I kveld står DJ Big Bank Hank på scenen på det nyoppussede utestedet.