Sangensemblet Cantus fra Trondheim synger åpningssangen «Vuelie» i animasjonsfilmen «Frost», som har blitt en av de mest populære Disneyfilmene gjennom tidene. Filmusikken har gått sin seiersgang verden over, og i Asia åpner det seg nå nye dører for trondheimskoret.

Albumet «Norwegian Voices», som har norsk musikk som hovedtema, ble i går sluppet på det Japanske platemarkedet, skriver Cantus i en pressemelding.

Koret har over lengre tid vært i dialog med det Japanske plateselskapet Avex om utgivelsen.

Les også: Disney lager «Frost»-oppfølger

Cantus og komponist Frode Fjellheim, har satt norsk musikk, og spesielt joik, på verdenskartet etter Disneysuksessen. «Vuelie» teller i følge pressemeldingen per i dag to millioner visninger på youtube. Originalen «Eatnemen vuelie» teller godt over 200 000 visninger i samme kanal.

Les også: - Vi forstår det ikke helt

Som musikkensemble tilhører Cantus eliten blant vokalensembler både nasjonalt og internasjonalt. Internasjonalt har Cantus gjort seg bemerket med flere priser for beste plassering i korkonkurranser, og de opplyser at de ligger på topp i Interkulturs rangering av verdens beste kor av sitt slag. Dette har gitt Cantus og dirigent Tove Ramlo-Ystad et tydelig navn i musikkverdenen.