Det blir en kveld i singer-songwriternes tegn når britenes soulpopyndling James Morrison og den svenske folkpop-duoen First Aid Kit inntar Borggården for en dobbeltkonsert tirsdag 30. juli.

Bred appell

- Det blir en høydare, en ordentlig gladkveld, spår direktør Randi Wenche Haugen.

Hun mener begge artistene har en bred appell som passer fint inn i olavsfestprogrammet.

- Denne konserten går under den delen av programmet vårt som handler om folkefest. First Aid Kit spiller musikk som passer for alle mellom 10 og 80, og Morrison har blitt en høyt skattet artist. Men først og fremst er de begge arister av veldig høy kvalitet, og det er det viktigste for oss, sier Haugen.

James Morrison toppet den britiske albumlisten med sitt tredje album, «The Awakening», som også solgte til gull i Norge.

Internasjonal suksesshistorie

First Aid Kit har på rekordtid blitt nok en internasjonal suksesshistorie fra Sverige. Med hiten «Emmylou» oppkalt etter deres største folk- og countryhelt Emmylou Harris og Gram Parsons, fikk søstrene fra Stockholm for alvor sitt gjennombrudd. De har også vunnet både Nordic Music Prize og fire svenske «grammispriser» i februar.

I fjor spilte de på Pstereofestivalen hundre meter unna til strålende kritikk i Adresseavisen. I år vender de altså tilbake til Trondheim for å spre vokalharmonisk glede under Olavsfestdagene.