Før påske ble det femten fulle hus på Kurt Nilsens akustiske turné. Artisten ser det som et privilegium å våkne til en ny dag han gleder seg til.

Han påstår hardnakket at påska ble en stille og rolig høytid, også for trebarnsfaren med gullrøsten.

–Det ble litt legging av rør på hytta. Og litt snekring og vedhogging. Rett og slett hyttekos, sier Kurt Nilsen.

Hyttekos, sa du? Det var nemlig verre forrige gang. Med tre barn i baksetet satt han fast i trafikken på vei til fjells.

–Det gjør jeg aldri igjen. For et sinnssykt stress. Det var altfor mye folk. Jeg må ha stillhet og ro. Da bestemte jeg meg for å heller kjøre på ski uka før eller uka etter påske. Så i år har vi barevært på hytta og puslet.

Solgt hundre tusen

Gitarhytta på Hardangervidda er nemlig ikke ferdig. Den er Nilsens evigvarende prosjekt. Godt da, at han nå er på veien igjen.

–Det blir bra å komme i gang. Vi er kanskje litt rustne etter påska, men skal gi alt i kveld. Og Bjugn og fredagskveld må jo bare bli hallaisen.

Det har gått bra så langt. Billettene til de nær tjue konsertene før høytiden ble revet bort, og Kurt Nilsen er en av få norske artister som fortsatt selger titusenvis med plater. Countryalbumet «Rise to the Occasion» med Willie Nelson-duetten har solgt over 100000.

–Det er utrolig gøyt når det går så bra. Det er en god følelse å kunne våkne og vite at du skal gjøre det du gleder deg aller mest til hver eneste dag. Et privilegium.

Elin varmer opp

Oppvarmingsartist er Elin Gausdal. Den svaksynte jenta rørte dommerne til tårer da hun var med i forrige sesongs «X Factor».

–Elin kickstarter hver kveld hun, med sine såre, vakre låter. Så får vi se hva vi andre får til, sier Kurt Nilsen på sitt alltid like slentrende bergensk.

Akustisk konsert med Kurt Nilsen og Elin Gaustad i Bjugn kulturhus i kveld.