Det er 35 år siden sist den britiske artisten Kate Bush var på turné. I mars annonserte hun at hun var klar for en ny runde. 15 konsertdatoer er satt opp, mellom august og september i år. Konsertserien, som har fått tittelen «Before the Dawn», vil bli spilt i London, på Eventim Apollo Hammersmith.

Men om hun får det som hun vil, vil ikke konsertene bli særlig godt dokumentert. Hun ønsker nemlig at fansen ikke tar bilder av henne på scenen, skriver Rolling Stone.

- Vi har valgt en intim konsertsetting i stedet for en stor scene. Det hadde betydd mye for meg om dere ikke tar bilder eller filmer under konsertene. Jeg vil heller ha kontakt med dere som publikum, ikke med Iphoner, Ipader eller kameraer, skriver Bush på sin nettside.

Sangerinnen med den særpregete stemmen har fortsatt en stor fanskare. Da konsertbillettene ble lagt ut i mars, ble de raskt revet vekk.

Kate Bush har turnert bare én gang tidligere, da hun spilte 28 konserter i Europa i 1979. Flere teorier skal ha versert om hvorfor det ikke ble flere konserter. Noen rykter forteller at hun har flyskrekk, at hun er perfeksjonist og at hennes lyssjef døde under et show.

Blant hennes mest kjente sanger er «Wuthering Heights», «Babooshka» og duetten med Peter Gabriel, «Don't Give Up».