- Vår drøm er å spre glede til andre gjennom musikken. Vi ønsker å komme langt med det vi driver med, vi elsker å spille sammen, samt at vi ønsker å videreutvikle oss som band, skriver Sticky Forks i sin begrunnelse til hvorfor akkurat de skal få stipend.

Verdifull inspirasjon

Og sammen med 12 andre enkeltutøvere og grupper fra Trøndelag fikk de en god start på drømmen sin da det i går ble klart hvem som ble årets stipendmottakere. Målet med ordningen er å synliggjøre kommunenes arbeid for barn ogunge samt å være en verdifull inspirasjon og et viktig bidrag til å oppfylleunge kulturutøveres drømmer.

- Drømmestipendet er et samarbeid mellom Norsk kulturskoleråd ogNorsk Tipping og består av 100 stipender på 10 000 kroner hver til ungekulturutøvere, forteller prosjektleder Åste Selnæs-Domaas i Norskkulturskoleråd.

Ikke bare musikk

Hver kommune kan nominere en person eller gruppe innen hver avdisse kategoriene: Dans, musikk, skapende skriving, teater, visuell kunst ogannet. Fra trønderfylkene får følgende utøvere 10 000 kroner som skal hjelpedem å nå drømmene sine:

Sør-Trøndelag

Klæbu: Erlend Moe, musikk

Melhus: Sticky Forks, musikk

Midtre Gauldal: Hege Bones, teater

Oppdal: Sindre Sten Vik, dans

Orkdal: Sturla Larsen, musikk

Røros: Asgeir Tharaldsen Grind, visuell kunst

Trondheim: Maia Elisabeth Sirnes, visuell kunst

Trondheim: Karen Mathilde Heier Hovd, musikk

Nord-Trøndelag

Fosnes: Åsmund Gevik, musikk

Overhalla: Sivert Moe, musikk

Stjørdal: Erlend Ola Volden Lauvås, musikk

Verdal: Torfinn Hofstad, musikk

Vikna: Kine Tjønnsø, teater

Karen Mathilde Heier Hovd fra Trondheim utmerker seg både som sanger og cellist.