Både TV-seerne, kritikerne og sosiale medier var enige i går kveld: Margaret Berger var den store oppturen i delfinalen i Florø, og 27-åringen fikk også finalebillett med aller flest stemmer.

- Responsen har vært så positiv at det nesten er skremmende, men i dag soler jeg meg bare i glansen og bruker dagen til å klemme på vennene mine, smiler en fornøyd Berger, som kom hjem til Trondheim søndag ettermiddag.

Lite glam på festen

Berger forteller at det ble ikke mange timene med søvn i natt, på tross av at hun var stuptrøtt etter showet.

- Jeg var i seng halv tre, men jeg var nok den kjedeligste på festen,  ler hun.

For etter å ha levert et meget stødig bidrag på scenen, i en svært så glamorøs kjole, bar det rett i dongeribuksa for 27-åringen.

- Jeg var nok den minst pyntede personen der. Jeg tok en øl og spiste pizza, og var meg selv, sier hun.

Flere forespørsler

Dagen i dag startet imidlertid omtrent like bra for MGP-vinneren som gårsdagen sluttet, med førsteplass på Itunes, gratulasjoner i fleng og flere jobbhenvendelser.

- Jeg ble så utrolig glad da jeg våknet til førsteplass på Itunes. I tillegg har det kommet flere forespørsler fra folk som vil booke meg, og fra en musikkvideoregissør. Det er utrolig artig, sier hun.

Beholder kjolen i Spektrum

Nå venter finalen i Spektrum 9. februar, og Berger satser på samme vinneroppskrift i neste runde.

- Det blir ingen store endringer. Når det gjelder antrekket så er det vanskelig å finne en kjole som er like fin som den jeg hadde i går, så jeg tror nok jeg kommer til å bruke den om igjen. Men jeg var livredd for å snuble, så skoene skal jeg bytte ut med noen som er litt stødigere, ler Berger.