Det startet som en spøk. Samboerparet Trine Rein og Lars Monsen jobbet så mye hver for seg at de fryktet de ikke kom til å se noe til hverandre. Så begynte de å leke med tanken på å lage et felles show.

–Det var da vi holdt på å lete etter fellesnevnere at vi skjønte vi hadde noe å komme med, sier Rein.

Resultatet ble forestillingen «Vilt & Vakkert», en blanding av et foredrag og en konsert, der Monsen viser film og bilder fra egne ekspedisjoner og Rein synger gamle og nye låter. Denne uken tar paret showet til Trøndelag. Showet har allerede gått for fulle hus i andre deler av landet, og Rein tror noe av grunnen er nysgjerrighet.

–I utgangspunktet var det nok mange som møtte opp fordi de lurte på hva dette var for noe, men vi har fått positive tilbakemeldinger fra de som har sett det. Så har vel jungeltelegrafen begynt å gå, og flere har fått lyst til å se det, sier Rein.

Utvidet turné

Hun mener showet deres er spesielt fordi det gir publikum noe mer enn en vanlig konsertopplevelse.

–Vi har et klart budskap, som vi formidler hver kveld. Vi ber folk følge drømmene sine. Vi har gjort det selv. Folk blir vel inspirert av dette. Vi gir noe som publikum kan få utbytte av, selv etter at kvelden er over.

Det var egentlig ikke meningen at showet skulle settes opp i hele Norge. De første forestillingene ble holdt så nærme bostedet Skiptvedt at Rein og Monsen kunne reise hjem hver kveld. Så kom responsen, og paret bestemte seg for å utvide turneen.

–Det var mange som spurte oss hvorfor vi ikke kom til det og det stedet, så vi skjønte at vi måtte ta hele Norge, så alle får sett showet, forteller Rein, og sier hun er rørt over mottagelsen de har fått.

–Det er jo risikabelt å legge ut på turné med et show som ikke kan settes i bås. Derfor er det stort å se at folk omfavner forestillingen sånn som de har gjort, vi synes det er kjempegøy at de liker det så godt!

Ingen proff hundekjører

Mange ble overrasket da Rein i NRK-programmet «Litt av et liv» fortalte at hun har begynt å trene på hundekjøring.

–Jeg har ingen ambisjoner om å starte i noe løp, det er Lars sin greie, men jeg synes det er skikkelig moro! Jeg kjenner det nå, når vi er ute på turné, at jeg savner hundene og gjerne skulle hatt dem med ut på tur. Men enormt mye tid og krefter går med til å trene seg opp til konkurransenivå, det handler om en annen livsstil. Der er ikke jeg.

Til Trøndelag: Trine Rein, her under støttekonserten «Gift to Japan», tar sammen med samboeren Lars Monsen showet «Vilt & Vakkert» til Trøndelag. Foto: SCANPIX