Mandag ble det klart at TV Norge skal sende den nordiske utgaven av Temptation Island. Men flere av tv-stasjonene som er med i TV Norges lokalnettverk sier enten nei eller tviler på om de vil sende serien som har sendestart i mars.

- Vi fikk først vite om TV Norges bestemmelse mandag kveld, så vi har ikke rukket å ta stilling til om vi skal sende Temptation Island på TV Trøndelag, sier Torbjørn Grøtte, ansvarlig redaktør i TV Trøndelag.

Lokal-tv-stasjonen driver reklamefinansiert lokalfjernsyn i Sør-Trøndelag, Meråker og Stjørdal. Stasjonen har 30 500 daglige seere. I tillegg til en satellittbasert konsesjon, har også TV Norge en avtale med lokal-tv-stasjoner om å sende programmer på stasjonenes kabelnettverk. Folk i Sør-Trøndelag får inn TV Trøndelag via kabel og dermed har hver enkelt redaktør ansvar for hva lokal-tv'en skal sende. Dermed kan de også sette en stopper for konsepter som Temptation Island.

- Det er ikke mulig å synke særlig dypere enn Temptation Island. Dette er søppel-tv. For at dette skal bli vellykket må jo noen være utro, fnyser daglig leder og ansvarlig redaktør for Tv Romerike og Tv Innlandet til Dagbladet.

Han heiser det røde flagget og vil slett ikke sende utroskaps-tv til 500 000 mennesker i Hedmark, Oppland og på Romerike.

Tv Vestfolds ansvarlige redaktør er skeptisk, men sender trolig serien, mens Tv Vest ikke har tatt stilling til om de lar innbyggerne i Sør-Rogaland få muligheten til å se programmet.

Tv Trøndelags Torbjørn Grøtte vil ikke si noe om hvilket moralsk syn den sørtrønderske stasjonen har på programmet

- Nå skal vi først se serien og dermed vurdere om vi skal sende eller ikke, sier Grøtte.

Temptation Island bygger på samme "reality-tv-lesten" som Big Brother, Farmen og flere andre virkelighetsserier. Denne gangen er imidlertid ikke målet for deltakerne å holde ut lengst i et hus eller overleve livet på gården, men å unngå å være utro mot partneren sin.

Fire skandinaviske par ble sendt til øya Roatan utenfor Honduras i tolv dager. 26 single vakre kvinner og menn skulle friste parene til å være utro og gå fra hverandre.

Anette (20) og Kenneth (22) er forlovet og har vært sammen i seks år De har aldri hatt andre forhold. Anette er kokkelærling og Kenneth studerer på BI. Paret deltok i Temptation Island for å bevise at de er den rette for hverandre. Hvordan det gikk vil de ikke avsløre... Foto: TV NORGE