Artistene i Rockheims Hall of Fame hedres med egne tegneseriestriper til sommeren. Men for å lese dem må du ut på spasertur. Stripene skal nemlig dekorere gangbrua fra Sentralstasjonen til Brattørkaia.

- Tegneserier er et kult uttrykk som kler rocken godt, og derfor passer den fint til å hylle norgeshistoriens største artister, sier Rockheim-direktør Petter Myhr.

Beskriver karrieren

Forskjellige norske tegneserieskapere og illustratører vil bidra med til sammen 13 tegneseriestriper, og hver stripe skal beskrive karrieren til en av de 13 innlemmede artistene og bandene i Rockheims Hall of Fame.

Til sammen vil de 13 stripene dekke over 200 kvadratmeter av gangbrua, og fortsatt er det plass til fremtidige medlemmer av Rockheims eksklusive samling.

Lyser ut tegnekonkurranse

Flere etablerte tegneserieskapere vil bli forespurt om å bidra med striper, men det er mulighet for alle å sende inn forslag innen 10. mai. Detaljer rundt tegnekonkurransen blir lagt ut på Rockheims hjemmesider i løpet av onsdag.

Dekoreringen av brua er et samarbeid mellom Rockheim, Trondheim kommune, Pir II arkitektkontor og Grafill (Forening for norske grafiske designere og illustratører), og er planlagt ferdigstilt 15. august.