I kveld starter vinterkulturuka i Skaun. Vegar Leirvik Nesset, kjent som artisten Following Bob, spiller på Mando i Buvika på lørdag.

– Det er femten år siden sist han opptrådte i her, så vi er glade for å ha han tilbake, sier kulturkonsulent i Skaun kommune, Steinar Haugen.

Hjemme igjen

Nesset har nettopp flyttet tilbake til hjembygda og mottok nylig kommunens kulturstipend. Kulturuka er ny for han, men han synes programmet lover godt.

– Det er en fantastisk greie som dekker alle lag i samfunnet, sier artisten.

Han gleder seg til å turnere rundt i landet med sitt debutalbum «Euterpe» og møte folket. Konserten skal være en lyttekonsert, hvor tekstene står i fokus.

– Det blir en rolig konsert, ikke no' hurra-meg-rundt. En liten time med en akustisk presentasjon av plata og noen andre sanger, sier Nesset.

Stor pågang

Vinterkulturuka har et bredt og fyldig program. Luftforsvarets musikkorps og Hilde Lousie Asbjørnsen spiller lørdag og Jaa9 og OnklP opptrer i Skaunhallen 1. februar. Det blir også cupcake-kurs, uteaktiviteter og sansekveld med ost og øl.

Snefugl gård i Buvika har sitt eget program under kulturfesten med Jonas Fjeld-konsert fredag kveld og utstilling med billedkunstner Inga Dalsegg. Fjeld-konserten er allerede utsolgt.

– Det har vært stor interesse. Vi kunne helt sikkert solgt en forestilling til, sier Arnstein Saltnes som har plass til 200 publikummere i gårdslokalene.

Hele bygda har bidratt for å få i stand vinterfesten som skal være for alle mellom 0 og 100.

– Det ser ut til at snøen uteblir, men det stopper ikke barnehagene fra å lage vinterskulpturer for å få stemning utendørs, sier kulturkonsulent Haugen.