- Filmen handler om en by som tok grep og hadde en dugnad for noen av de som har falt utenfor samfunnet, sier Lasse Berre.

Han og kollegene i foto- og filmproduksjonselskapet Berre står bak filmen «Engler til bords», som inneholder klipp fra Sorgenfri-konserten i november i fjor.

«The Last Waltz» involverte store deler av musikkbransjen i Trondheim, og kan med rette kalles tidenes største musikkdugnad i trønderhovedstaden. Prosjektets musikalske organisator, Skjalg Raaen hadde samlet blant andre Børge Pedersen, Ulf Risnes, Kari Rueslåtten, Anders Jektvik, Difference, Charlotte Audestad og Trondheimsolistene til å spille sine versjoner av sangene fra konserten som The Band holdt i San Francisco i 1976, og som senere ble legendarisk gjennom livealbum og film.

- En del av byen

I tillegg til å vise klipp fra fjorårets konsert, forteller filmen historien til musikerne som bidro, og til noen av Sorgenfris selgere.

Se traileren til filmen øverst i artikkelen

- Jeg håper at når folk møter en selger på gata etter å ha sett filmen, vil se et mer fullstendig menneske. Selgerne er en del av byen vår og en del av oss. Jeg håper også filmen viser at vi elsker Trondheim, og alt vi klarer å få til i byen vår. Helt uten offentlig støtte gikk så mange sammen om å få til denne konserten. Musikerne bidro med sitt på scenen, lysfolkene gjorde det de kan, og vi bidro med det vi kan best: å lage film, sier Berre.

Tittelen «Engler til bords» er hentet fra et dikt som en av Sorgenfris selgere leste opp under konserten.

Les også: Gatas snakkis

Se video: - Konserten betyr alt for oss

Legendarisk

Berre fikk ideen om å lage film da han leste i avisa om Bård Smith og Skjalg Raaen som skulle arrangere konsert for Sorgenfri.

- Jeg tok kontakt og sa at vi i Berre kunne tenke oss å lage en film av konserten. Det var å hoppe på dypt vann, for til daglig er vi vant til å lage filmene så korte som mulig, ikke langfilmer. Men det var artig å lage en film som ikke skulle til en kunde. Dette er vår film, og vi laget den for en god sak, sier han.

- Filmen fra 1976 gjorde den originale konserten legendarisk. Vil «Engler til bords» gjøre det samme for Sorgenfri-konserten?

- Vi tenkte aldri å gjøre en «remake» av den gamle filmen. Dette er en blanding av en dokumentar og en konsertfilm. Undertittelen er «en film om medmenneskelighet og Rock'n Roll». Det er en «feel good»-film med et viktig budskap. Vi håper så mange som mulig kommer og ser den, sier Berre.

Les også: Fri for sorg før storkonsert

Festivalklar

Nå gjenstår det litt arbeid i etterproduksjonen før filmen er klar for Kosmorama 6. mars. Billettinntektene går til gatemagasinet Sorgenfri.

- Ambisjonen med filmen fremover er å få vist filmen på mange festivaler, og at inntektene skal gå til gatemagasin i byene der filmen vises, sier Berre.

I tillegg til å vise klipp fra fjorårets konsert, forteller filmen historien til musikerne som bidro, og til noen av Sorgenfris selgere. Foto: Berre