– Jeg er takknemlig for muligheten til å forvalte byens kulturhus, sier islendingen.

Thorsteinsson ønsker å ta vare på kompleksiteten i Olavshallen, der folk fra ulike felt jobber sammen mot et felles mål.

– Det første jeg skal gjøre i den nye jobben, er å bli kjent med de ansatte, sette meg inn i driften og danne meg et bilde av hvordan det står til, forteller han, og legger til at han tar med seg stort engasjement og mye tiltakslyst i sin nye stilling.

Altetende

Hit til landet kom Thorsteinsson som 14-åring, etter oppvekst i den vesle islandske fiskerlandsbyen Hvammstangi nord for Reykjavik. Som ung spilte han teater, og ble også interessert i musikk.

– Jeg har alltid vært altetende kulturelt sett, og hørte på både Electric Light Orchestra, Bob Dylan og David Bowie mens kompisene mine foretrakk Michael Jackson, ler han.

Sitt første møte med Olavshallen hadde han i 1996. En festforestilling ble arrangert i samarbeid med Royal Garden, der Thorsteinsson var trainee.

– Vi la en rød løper fra hotellet tvers over Kjøpmannsgata, forteller han.

Senere deltok også Thorsteinsson i etableringen av Trondheim Jazzfestival på Royal Garden.

Ønsker mer synlighet

Målet hans fremover er å leve opp til visjonene som lå til grunn for etableringen av Olavshallen. Samtidig er Thorsteinsson innstilt på å tenke nytt, og å gjøre Trondheims storstue mer fremtidsrettet.

– Hvilke behov skal fylles de neste 25 årene? Olavshallen har en unik beliggenhet i byen, og skal fortsette å være et hus fullt av puls. Vi skal ta vare på institusjonene som allerede holder til her, samtidig som det er ønskelig å få inn flere, sier den nye direktøren, som er spent på å diskutere veien videre med sine nye kolleger.

Gjennom å inkludere hele Olavskvartalet i planleggingen ønsker også Thorsteinsson å skape mer synlighet i bybildet.

– Vi skal fortsette utviklingen med gode publikumstall, og å få hit barn og familier er særlig viktig. Videre skal vi se nærmere på muligheten for større ombyggingsgrep, med midlene som finnes til rådighet, sier han.

Annerledes hverdag

Etter tre tiår innenfor hotellbransjen er Thorsteinsson klar for helt nye erfaringer. Fremfor alt ser han frem til å bli kjent med nye mennesker og en ny måte å tenke på.

– Etter mange år med hardt arbeid nærmer jeg meg 50. Når jeg nå fikk muligheten, passer det godt med en litt mindre hektisk hverdag, der jeg får utvidet min horisont og kan utvikle meg personlig, sier han.

– Jeg gleder meg til å finne ut hvordan Olavshallen fungerer bak scenene.

Bjørgvin Thorsteinsson ønsker å inkludere hele Olavskvartalet i planleggingen for å å skape mer synlighet i bybildet. Foto: Kjell A.Olsen