- Jeg skal spille med strykekvintett, steelgitarist og Nina Kinert som både skal varme opp og spille sammen med meg. Vi blir åtte stykker på scenen - det er ganske mye til å være meg, sier Brun, som stort sett har turnert solo det siste året, og derfor ser på morgendagens konsert og pågående turné som inspirerende.

Sanger med nye klær

Den som har sansen for Ane Brun, men får en støtvis fornemmelse i halsregionen av den noe overspilte «Lift me», kan glede seg til nye arrangementer, og til og med litt nytt materiale.- Jeg kommer til å spille en eller to nye låter, tenker jeg. Ellers blir det kanskje litt kammeraktige versjoner av de to første platene, og kanskje noe fra «Duets», forteller Brun.- Så det blir en skikkelig konsert, nesten en og en halv time.Hun påpeker at selv om hun har med strykere blir det ikke klassisk musikk vi får høre.- Og det er ikke popstrykere heller, men noe imellom. Det er de samme låtene, men de har andre klær på seg, på en måte. Jeg har alltid hatt lyst til å spille med strykere, men anledningen har ikke bydd seg, og jeg har ikke hatt penger. Men nå tenkte jeg at jeg skulle satse på det. Strykerne bygger opp under stemning og drama, og høres veldig riktig ut i mitt hode, forklarer Brun. Hun mener strykerarrangementene, skrevet av danske Malene Bay-Foged løfter sangene hennes opp på et nytt nivå.- Og hva med, eh, «Lift me?»- Vi spiller en ny versjon av den også - en veldig hjerteskjærende en.

- Så vakkert

Nå gleder hun seg bare over å være på turné. Faktisk har hun aldri gledet seg så mye til en turné som denne, forteller hun.- Det er fordi det som er skrevet for strykerne er så vakkert. De ligger ikke bare i bakgrunnen og skaper harmonier, de er veldig med. Også gleder jeg meg til å spille på Samfundet, der er stemningen helt fantastisk. - Er dette med strykere en retning for neste plate?- Jeg tror ikke jeg vil si så mye om den enda, jeg har ikke kommet til arrangementsbiten på den, men kommer nok til å ta ut den siden av meg selv også. Jeg er veldig fornøyd med det jeg har skrevet så langt, og gleder meg til vinteren. Da kan jeg sette meg ned og skrive mer!

Kommer på topp

Riktignok har hun turnert mye solo, men helt alene er hun sjelden. - Jeg bruker å ta med meg noen jeg liker og kjenner. Denne gangen har jeg med Nina, som er en av mine favorittsangere. Hun var erstatter for Sivert Høyem på Hultsfred, der vi gjorde hele «Duets». Det er litt luksus for meg å ha med henne som ekstra sangerinne, på min konsert, stemmene våre passer veldig bra sammen, mener hun.Når hun går på scenen i Storsalen er hun omtrent halvveis i turneen. Et bra tidspunkt å oppleve en artist på.- Dere har vel akkurat spilt dere ordentlig inn, men ikke rukket å bli leie enda?- Absolutt, jeg kommer på topp!- Og når kommer den neste plata di?- Det har jeg Ikke peiling på, he he. Tidligst til høsten neste år.- Blir du å treffe på Samfundet etter konserten, kanskje?- Det kommer an på hvor travelt vi har det, men jeg må jo vise frem det fantastiske huset til svensken!  AKTUELL: Ane Brun spiller i Storsalen i Samfundet i kveld kl. 22. Inngang: 160,-/220,-

Foto: Adresseavisen