Moren til Alisha, Vibeke Boe, er nemlig fra Trondheim - og hennes side av familien bor fortsatt i Trøndelag. Netflix-stjernen sier til Adresseavisen at hun jevnlig besøker familien i Trondheim, sist gang for to år siden.

- Da var jeg på besøk i Trondheim i tre uker. Vi gjorde normale sommerting, som å besøke hyttene til tantene og onklene mine, og vi gikk mange fine turer. Jeg elsker å gå tur på Ladestien, sier Alisha Boe.

Hun besøkte også besteforeldrenes hjemsted.

- Morfar tok oss også med på kjøretur til Frosta for at vi skulle se og oppleve stedet hvor mormor vokste opp. Det var så vakkert der.

Frosta: Alisha Boe forteller at hun liker å gjøre «vanlige sommerting» når hun er i Trøndelag. Hun har blant annet besøkt Frosta for å se hvor besteforeldrene vokste opp.

Til tross for at Boe aldri har bodd i Trøndelag, er hun ikke i tvil om at Trondheim er en by som betyr mye for henne og familien.

- Trondheim er hjemme for meg, hele familien min bor der. Det jeg savner mest med Norge er dem.

Flyttet til California

Alisha Boe ble født i Oslo i 1997, få år etter at moren Vibeke Boe bestemte seg for å flytte fra Trondheim til fordel for jobb i hovedstaden. Der ble de to boende i sju år før de flyttet til Los Angeles.

- Jeg var veldig ung da vi flyttet til California, men jeg husket fremdeles hvordan det var å være barn i Oslo. Ikke å ha frihet til å gå rundt alene lenger gjorde meg veldig opprørt. Jeg innså ikke hvor stort Los Angeles var sammenlignet med Oslo med en gang, sier skuespilleren.

Etter 13 år i USA, har hun glemt store deler av det norske språket, men hun husker enkelte ord som «morfar», «mormor» og «trøndersk».

Elsker Ladestien: Skuespiller Alisha Boe er stolt av sine trønderske aner, og som trondhjemmere flest vet hun å benytte seg av byens naturperler når hun først er i byen. Her er hun på tur på Ladestien ved sist besøk for to år siden.

- Jeg forstår noen få ord, men trøndersk har alltid vært litt utfordrende, selv når jeg snakket norsk som barn fordi jeg hadde oslodialekt. Jeg vil veldig gjerne lære norsk igjen.

- Nødvendig å fortelle historien

Tidligere i år ble «13 Reasons Why» sterkt kritisert i norske medier, blant annet for å fremstille selvmord på en endimensjonal måte. Trondheim kommune iverksatte tiltak etter en rekke alvorlige hendelser, inkludert selvmord og selvmordsforsøk blant ungdom. Boe sier at hun var klar over at serien ville skape debatt, men hun mener likevel at det var nødvendig å fortelle hovedkarakterenes historier.

- Enhver serie som tar opp tenåringsdepresjoner, selvmord og seksuelle overgrep vil skape debatt. Det var jeg klar over før jeg gikk inn i serien. Men jeg visste også at mange unge jenter ville kunne kjenne seg igjen i Hanna og Jessicas historier, og at den derfor var nødvendig å fortelle. Den overveldende positive responsen jeg har fått fra fans i ettertid, er all den bekreftelsen jeg trenger for å vite at vi gjorde noe bra.

Moren Vibeke Boe forteller at hun er veldig stolt av datteren.

- Dette er en karakter som har åpnet opp debatten rundt voldtekt og mental helse. Alisha føler et ansvar for å følge opp debatten utenfor serien, og har holdt flere foredrag om temaet for studenter ved forskjellige universiteter her i USA. Hun er også ambassadør for «It´s on us» - en organisasjon startet av tidligere visepresident Joe Biden, forklarer moren.

Ville ha hovedrollen

Nå om dagen er 20-åringen travelt opptatt med å spille inn sesong to av «13 Reasons Why». Hun står opp grytidlig hver dag for å rekke innspillingen.

- Hver morgen ruller jeg ut av sengen, kaster i meg en kaffe og kjører til jobb i pysjamasen. De dagene jeg har fri liker jeg å gå rundt i byen og å trene.

«13 Reasons Why»: Alisha Boe er i full gang med innspilling av seriens andre sesong. Her sammen med noen av sine medskuespillere

Hun vil ikke si særlig mye om den kommende sesongen, men mener at fansen kommer til å elske den.

«13 Reasons why» er basert på en bok av Jay Asher utgitt i 2007, og både hylles og kritiseres for sin fremstilling av trøblete tenåringsliv og selvmord. Selv leste Alisha boken på ungdomsskolen, og lite visste hun da at hun skulle få en stor rolle i tv-serien.

- Jeg husker at jeg tenkte hvor «crazy» det ville være å få rollen siden jeg virkelig likte boken. Først gikk jeg på audition for rollen som hovedkarakteren Hannah Baker, men personlig var jeg mer dratt mot Jessicas karakter. Produsentene spurte meg om jeg ville dra på audition igjen – denne gang som Jessica, og dermed fikk jeg rollen.

Moren Vibeke forteller at datteren jobber hardt.

- Det er ikke alltid like lett å være i en bransje hvor konkurransen er så tøff. Du lærer fort at en audition mest sannsynlig ikke leder til en jobb. I beste fall har du kanskje lagt igjen et godt inntrykk. Suksessen hun opplever nå kom ikke over natten.