Etter at Hellbillies-vokalisten falt ned fra scenen, brakk nakken og begge håndleddene under Skippagurra-festivalen i sommer, ble alle konserter avlyst. Blant dem, Storsalen i Studentersamfundet.

Inn fra venstre kom superreserven: Vassendgutane

Første gang i Trondheim

– Dette er faktisk første gang vi spiller i Trondheim by. Men vi har spilt en del utenfor byen. Forrige helg var vi i Klæbu, og det virker som om trønderne forstår sunnmøringene, sier Sindre Aam, vokal og bass i Vassendgutane.

Countryheltene fra Ørsta har hittil i år spilt for 100 000 publikummere og slått sine egne rekorder. Fjorårets album, «XO», har passert dobbel platina for lenge siden med over 80 000 eksemplarer. Plata «Ungkar med dobbelseng» sendte Vassendgutane opp i festcountryens elitedivisjon.

Likevel er Aam ydmyk på bandets vegne.

Digger Åge

– Trøndelag er ikke ukjent med god musikk. Åge er et av mine store forbilder, jeg kan alle tekstene. D.D.E., Sie Gubba og Too Far Gone. Dere har så mange sterke, mener Aam.

Har Hellbillies ulykke vært deres lykke?

– Vi har fått flere tilbud, men det er bare to jobber vi kunne overta for Hellbillies. En av de er Storsalen. Vi er et av Norges mest turnerende band, spiller 80-100 konserter i året, så kalenderen er rimelig fulltegnet. Men jeg håper det blir bra, vi liker allsang og hæla i taket, forteller Aam som også lover et lite trønderfrieri.

Lover liv

– Det er bare å rope ut «Her blir det liv», og høre om de svarer. Det blir nok en Rotmo, en Tysland eller en Åge. VI gjør alt som kan bidra for at folk skal ha det artig, selv om 98-99 prosent av låtene vi spiller er våre egne.

Studentersamfundet i kveld kl. 22.

Bygdafest i by'n: Vassendgutane lover hæla i taket og full fest i Storsalen. Foto: ADRESSEAVISEN